Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


Juoda, kokybiška, harmoninga: vienų namų istorija
Viktorija Vitkauskaitė
(Leono Garbačausko nuotr.).

Dizainerė Agnė Stanikūnaitė lengviausių kelių neieško – tai akivaizdu ir žvelgiant į jos kurtą būsto interjerą Vilniuje. Viktorija Vitkauskaitė aiškinasi, kaip netradiciniai sprendimai net komplikuotas erdves paverčia harmoningais namais.

Beveik 97 kv. m ploto būstas pasižymėjo ne tik naujos statybos namų pranašumais – natūralios šviesos srautais, šiuolaikiško žmogaus poreikiams pritaikytu erdvių planu, – bet ir keletu galvosūkių. Netradicinės lenktos, vietomis tarsi lūžtančios vidaus pertvaros interjero autorei iškėlė užduotį: „Nesinorėjo palikti nuogų lūžių. Teko pagalvoti, kaip suvesti sienų, lubų, lentynų rėmų geometriją.“

Šio būsto savininkai nuolat jame negyvena – erdvūs namai labiau atlieka savaitgalių ar atostogų rezidencijos funkciją. Projekto užsakovai dizainerei jokių kategoriškų reikalavimų nekėlė. Pirminis jų noras buvo interjere naudoti tiesiog kokybiškas, natūralias medžiagas, o stilistiką jie paliko A. Stanikūnaitės vaizduotei.

„Pataikyti pavyko iš antro šūvio. Pirmasis pasiūlymas buvo švaresnis, minimalistiškesnis. Vis dėlto šeimininkai pageidavo daugiau spalvų, sodrumo, jaukumo. Antrasis pasiūlymas pataikė į dešimtuką“, – šypsosi interjero dizainerė.

2019 02 15 15:46
Spausdinti