Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


MENAS
Vietoje prestižinės premijos – stipendijos menininkams
IQ Life
Pixabay

Didžiojoje Britanijoje teikiama „Turner Prize“ premija ir ją lydinti paroda kasmet būdavo vienas laukiamiausių meno pasaulio renginių. Tačiau Londono „Tate“ muziejus paskelbė šiemet atšaukiantis šį renginį dėl koronaviruso pandemijos, o vietoje nugalėtojo paskelbsiantis dešimt stipendijas gausiančių menininkų pavardžių.

Tradiciškai gegužės pabaigoje būdavo paskelbiamas trumpasis pretendentų į „Turner Prize“ premiją sąrašas, o laureatas paaiškėdavo metų pabaigoje. „Turner Prize“ kasmet surengdavo ir pretendentų į premijos laureatus kūrybos parodą.

Tačiau „Tate Britain“ atstovai paskelbė, kad dėl pandemijos šiemet surengti tokiai parodai trūksta laiko, be to, padėtį komplikuoja ir karantino įvesti apribojimai. Todėl šiuo meno pasauliui ypač įtemptu metu nuspręsta ne rinkti vieną laureatą, bet skirti stipendijas dešimčiai britų menininkų. Kas iš jų gaus po 10 tūkstančių svarų, paaiškės birželio pabaigoje. Stipendijų laimėtojus atrinks „Turner Prize“ premijos komisija.

„Suprantu lankytojų nusivylimą, kad „Turner Prize“ šiemet nebus, bet mes visi galėsime laukti šio įvykio 2021-aisiais“, - sakė „Tate Britain“ muziejaus direktorius ir „Turner Prize“ komisijos vadovas Alexas Farquharsonas.

„Turner Prize“ premija  šiuolaikinio meno kūrėjams Didžiojoje Britanijoje kasmet teikiama nuo 1984-ųjų. 

2020 05 27 07:37
Spausdinti