Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 23 d.


LAISVALAIKIS
Nuo Venecijos iki MO: Ievos Mekšrūnaitės rekomendacijos
Laura Čiginskaitė

Šiuo metu grafikė daugiau dėmesio skiria lokaliai kultūrai – tam, kas vyksta Lietuvoje. Vis dėlto neabejoja, jog grįžus įprastam gyvenimo ritmui interesai vėl išsiplės ir už šalies ribų.

Grįžau skaityti Johno Bergerio knygos „Kaip menas moko matyti“, turiu ir anglišką egzempliorių. Man atrodo, kad dabar atlieku savo namų darbus. Kadangi šiuo metu nėra dirgiklių iš aplinkos, kurie anksčiau būdavo – eiti, dalyvauti, kalbėti, diskutuoti, – nėra žmogiško diskusijos jausmo vaizdo ar telefoninio pokalbio metu, todėl galvoju, kad reikia grįžti į mokyklą. Knyga „Kaip menas moko matyti“ nuostabi ir originalo kalba, ir lietuviškai, ji skatina žiūrint į meną pamatyti šį tą naujo. Taip pat yra J. Bergerio TV laidų, pagal kurias ir parašyta knyga.

Kiekvienais metais artėjant pavasario pabaigai būdavo atidaroma Venecijos meno bienalė arba architektūros bienalė, būtent pastaroji ir turi vykti šiemet. Kaskart seku, kas dalyvaus, kas atstovaus Lietuvai. Šiemet atidarymas nukeltas į vasaros pabaigą – rugpjūčio 29 d., architektūros bienalė tęsis iki lapkričio 29 d. Jos lankymo laikas sutrumpėjo, nes anksčiau bienalė prasidėdavo vasaros pradžioje ir tęsdavosi iki lapkričio. Kiekvienais metais važiuojame aplankyti, pasižiūrėti, pabūti toje aplinkoje, todėl įdomu, kokios galimybės bus šiemet ir kada išdrįsime nusipirkti lėktuvo bilietą.

2020 05 21 15:54
Spausdinti