Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


Miesto ir žmogaus širdžiai: kultūriniai renginiai reikalingi ir vasarą
Laura Čiginskaitė
(Midsummer Vilnius archyvo nuotr.).

Trečius metus Valdovų rūmų didysis kiemas prisipildo kultūros: nuo šiuolaikinės muzikos iki klasikinių kūrinių. Laurai Čiginskaitei „Midsummer Vilnius“ iniciatorius Valdas Petreikis sako jau įsitikinęs – kultūriniai renginiai Vilniuje reikalingi ir vasarą.

– Kuo „Midsummer Vilnius“ skiriasi nuo kitų pastaraisiais metais pradėtų organizuoti festivalių?

– Visada sakiau, kad vasarą Vilniuje mes esame, tikėtina, vienintelis tikras festivalis, kuris yra vietinis, turi identitetą, aiškią programą, vietą, šūkį, netgi aiškią auditoriją, į kurią orientuojamės. Taip pat tai yra vienintelis nuoseklus scenos menų festivalis, nes „Midsummer Vilnius“ – ne vien šiuolaikinė muzika, bet ir klasika, ir teatras – viskas kartu, tačiau atitinkamo kokybės lygio. Mūsų auditorija yra išsilavinę miestiečiai ir miesto svečiai, kurie tikrai supranta ir vertina atlikėjus, pasirodymus bei vietos estetiką. Esame miesto širdyje ir skirti žmogaus širdžiai.

Taip pat mūsų festivalis tikriausiai inicijuoja daugiausia projektų su įvairiais nestandartiniais atlikėjais. Mes prodiusuojame ir norime, kad atlikėjai bendradarbiautų vieni su kitais.

2018 07 19 19:48
Spausdinti