Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


SKAITYTOJŲ KLUBAS
Kas vyksta kovidinės kartos kūne ir sieloje
IQ Life
Luko Tribandžio nuotr.
R. Kėvalas.

Ką tik į leidyklą išlydėtoje knygoje „Ką padarėme savo vaikams“ Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas prof. Rimantas Kėvalas imasi sudėtingos užduoties rašyti apie tai, kas labai karšta ir vyksta dabar, – kaip COVID-19 pandemija veikia pačią pažeidžiamiausią grupę – vaikus ir paauglius. Jų lūpomis gydytojas pasakoja, kas iš tiesų vyksta kovidinės kartos kūne ir sieloje.

Medikams tenka atlaikyti priešakinį pandemijos frontą. Kas turėjo nutikti, kad, nepaisydamas nežmoniškų jūsų profesijos atstovams tenkančių krūvių, ryžotės rašyti knygą?

Situacija tokia, kad apie tai, kas vyksta, reikia ne kalbėti, o visa gerkle šaukti. Privačiuose susitikimuose teko diskutuoti su kai kuriais ekspertais, kurie net neįsivaizduoja, kas ir kokiu mastu vyksta su mūsų vaikais. To, kas skelbiama – skaičiai apie susirgimus, užimtas lovas ligoninėse, net mirtis, kurių kiekviena be galo skaudi, – negalima lyginti su netiesioginiu pandemijos poveikiu vaikams.

Be to, kaip suaugusieji, taip ir vaikai turi sielą ir fizinį kūną. Pandemijos poveikis tiek fiziniams, tiek dvasiniams dalykams yra drastiškas.

2021 10 31 06:45
Spausdinti