Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


Burokėlių renesansas
Rasa Pangonytė

Jei jums per 30 ir vaikystėje lankėte darželį, nieko stebėtino, jei tai visam gyvenimui atgrasė nuo burokėlių. Rasa Pangonytė siūlo palikti tą skonį praeityje ir suteikti šiai daržovei dar vieną šansą.

Pasaulio virtuvėse burokėliai išgyvena tikrą atgimimą. Geriausi virėjai gieda jiems ditirambus ir gamina prašmatnias salotas, kepa picas, kuria iš jų desertus, šviežiais lapeliais keičia špinatus ir puošia įmantriausius patiekalus. Sveiko maisto specialistai vadina juos galinga vitaminų, mineralų ir antioksidantų prisotinta daržove.

Rinkos tyrimų bendrovės „Kantar“ Didžiojoje Britanijoje pernai atlikto tyrimo duomenimis, per ketverius metus burokėlių pardavimas prekybos centruose išaugo penktadaliu. Dar įspūdingesni šių šakniavaisių sulčių skaičiai – prekybos centras „Tesco“ skelbia, kad jų paklausa pernai išaugo net 50 procentų.

Kai tokius skaičius papasakojau pažįstamam turgaus prekiautojui, jis gerokai nustebo. „Daugiau parduodu vasarą ir prieš Kalėdas. Ir apskritai man atrodo, kad burokėliai įdomūs tik pagyvenusiems žmonėms. Gal dabar, kai pareklamuosi…“ – savo nuomonę dėstė iš Suvalkijos kilęs vyras.

2015 05 08 10:50
Spausdinti