Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


VOKIETIJA
Berlynas ruošiasi dar šiemet atidaryti Humboldtų forumą
IQ Life
Pixabay

Milžiniška parodų ir renginių erdvė Berlyne – Humboldtų forumas – kelis kartus keitė atidarymo datą. Pastarąjį kartą ją pavėlinti privertė koronavirusas ir dėl jo įvestas karantinas. Vis dėlto forumo atstovai teigia, kad šių metų pabaigoje jis jau lauks pirmųjų lankytojų.

Humboldtų forumas – tai Berlyno karališkųjų rūmų dalis, kurioje telpa muziejus bei renginių erdvės. Dar 2002 m. Vokietijos valdžia priėmė nutarimą pradėti rekonstruoti šiuos rūmus, smarkiai nukentėjusius per Antrąjį pasaulinį karą ir visiškai sugriautus 1950-aisiais.

Humboldtų forumo atstatymą vis stabdė milžiniškos šio projekto darbų apimtys bei atitinkamai didžiulės lėšos: pastato rekonstrukcija kainavo apie 620 milijonų eurų. Anksčiau skelbta, kad forumas pradės veikti 2019-ųjų pabaigoje, tačiau vėliau atidarymo data perkelta į šių metų birželį. Vis dėlto šiuos planus sustabdė karantinas: valstybėms uždarius sienas, grįžti į Vokietiją negalėjo maždaug ketvirtadalis forume dirbančių darbininkų.

Tačiau dabar Humboldtų forumo atstovai teigia, jog pirmuosius du pastato aukštus ketinama atidaryti šių metų pabaigoje. Čia veiks Berlyno istorijai skirta paroda, taip pat muziejaus parduotuvė ir restoranas. Į Humboldtų forumą ketinama perkelti ir dvi įspūdingas kolekcijas iš dviejų valstybinių muziejų: Berlyno etnografinio muziejaus bei Azijos meno muziejaus. Tačiau šios ekspozicijos kituose pastato aukštuose bus įrengtos tik 2021-aisiais, kaip ir dar vienas restoranas su stogo terasa.

Planuojama, kad kasmet Humboldto forume įvyks apie tūkstantis renginių, o jį aplankys maždaug trys milijonai žmonių iš viso pasaulio.

2020 06 17 10:35
Spausdinti