Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


UŽKULISIAI
Traukinyje iš Berlyno į Leipcigą
Aistė Liuka Jonynaitė
Arūnas Baltėnas

Kai kovo pradžioje Arūnas Baltėnas Berlyne aplankė Ugnių Gelgudą ir Neringą Černiauskaitę (duetą „Pakui Hardware“), Leipcigo modernaus meno muziejus eksponavo specialiai jam sukurtą instaliaciją „Underbelly“. Tad ir šis pasakojimas prasideda traukinyje, duetui kartu su fotografu paskutinį kartą vykstant pažiūrėti savo meno kūrinio.

Leipcigo muziejuje lietuvių kurta instaliacija buvo rodoma pusę metų. „Pakui Hardware“ kelionę su A. Baltėnu į šį muziejų pavyko susiplanuoti likus kelioms paskutinėms eksponavimo dienoms. „Džiugu, kad galėsime ne tik paskutinį kartą užkopti specialiai sukurtomis struktūromis, įvertinti unikalų instaliacijos dvigubą dugną, bet ir pasižiūrėti, kaip ji išsilaikė tą pusę metų“, – sakė U. Gelguda, kartu su N. Černiauskaite traukinyje leidęsi ne tik į šio kūrinio, bet ir visos savo veiklos genezę.

Istorijos pradžia

U. Gelguda: – 2012-aisiais jau metus dėstytojavau Vilniaus dailės akademijoje, o Neringa įstojo į kuratorines studijas Bardo koledže Niujorke – tai buvo unikali proga išvažiuoti į šį miestą mažiausiai dvejiems metams. Taip Niujorke ir apsigyvenome. Vėliau prasidėjo labai dinamiškas gyvenimo etapas: iš keleto Skandinavijos meno institucijų gavome puikių pasiūlymų reziduoti ir dalyvauti parodose. Ilgą laiką buvome kelyje, be aiškios geografinės vietos, kurioje liktume ilgiau nei tris mėnesius. Tik prieš trejus metus apsistojome Berlyne.

2020 08 26 17:31
Spausdinti