Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


RIMTI REIKALAI
NATO planeta
BALYS GODAUSKIS

Mes įsivaizduojame, kad NATO mus gina dieną ir naktį, žiemą ir vasarą, be tėvystės atostogų ir be jokių išlygų. O štai Piontkovskis po Bideno inauguracijos viename savo interviu lengviau atsikvėpė. Anot jo, pastaruosius ketverius metus NATO veikė tik popieriuje, nes Putino gerbėjas Trumpas, net ir neužvaldęs deep state užkaborių, galėjo delsimu ir abejonėmis niekais paversti 5-ąjį straipsnį, jei Kremliaus tankai būtų įriedėję į Narvos, Daugpilio apylinkes. Ar į Suvalkų koridorių. Kiek būtų užtrukę neutralizuoti Trumpą, žalieji banditukai užgrobtose teritorijose ir apkasus būtų išsikasę, ir Krymo pavyzdžiu užreferenduminavę Druskininkus, Veisiejus ir Vištytį.

Teoriškai turime ketvertą ramesnių metelių. O kaip bus praktiškai – pamatysime. Net jei Kremliaus tankai plūs į Ukrainos rytus – anokia čia ramybė. Arba jei Lukašenkai visokeriopai kapituliavus kelios divizijos sugužės į ruožą nuo Astravo iki Gardino ir mus nervins burzgindamos btrų variklius naktimis. Kai pasižiūri į finansinę ir karinę galią, NATO visą likusį pasaulį galėtų nukariauti du tris kartus, bet ji – taiki organizacija. Tūnom ir žvalgomės, ar mūsų pačių kas nepuola.

Jei mūsų nepuolė prie europofobo Trumpo, tai gal ne mes esame Kremliaus taikiklyje? Gal jis didesnio grobio taikosi. Lenkų? Ne. Lenkai, kaip ir mes, labai jau aršūs ir nesvetingi. Per didelės užimtų teritorijų administravimo sąnaudos. Kas kita – Vokietija. Arba ne NATO narė Austrija. Myli ten politinės viršūnėlės Kremlių ir ypač pelningus postus gaz-miasų direktorių tarybose. O liaudis, kaip ir visame pasaulyje, susitelkusi į selfius ir sąmokslų teorijas. Negi XXI a. geopolitika domėsis. Susimažino Vokietija karines pajėgas iki nepadoraus minimumo, nebenori prieš Ameriką ir Sorošą keliaklupsčiauti. Gal koks šrioderių komitetas ir slaptą kapituliacijos aktą Putinui nusiuntė.

Vos ateina pavasaris, nerimsta Kremliaus baikeriai ir automobilių mėgėjai: klijuoja lipdukus ant savo transporto priemonių „Na Berlin“, „Možem povtoritj“. Žygio vėliavėles siuvasi. Bet va, lenkai nepraleidžia į Berlyną. Jei prasiverži pro Slovakiją – čekai nuo pasienio sugrąžina.

2021 04 10 10:41
Spausdinti