Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


KOMENTARAS
Apie Mėnulį ir kompleksus
Gytis Kapsevičius

Po trejų metų NASA vykdoma programa „Artemis“ planuoja praskraidinti žmogų aplink Mėnulį, o dar po metų – jame nusileisti. Dėl didžiulio šiuos dangaus kūnus skiriančio atstumo Žemė iš ten atrodo kaip nedidelis žydras kamuolys, kuriame labai sunku įžvelgti paskirus geografinius objektus, ką ir kalbėti apie statinius.

Tačiau ateities astronautai šviežiai pastatyto Lietuvos nacionalinio stadiono Vilniuje negalės įžiūrėti ne tik dėl nuotolio. Jo ten apskritai nebus, nes 2023 m. iškilti turėjusio objekto statybos stabdomos jau trečią kartą.

Iš vienos pusės, stadiono statybos nėra skrydis į Mėnulį. Juk pastarajam skiriami milijardai ir prie jo dirba tūkstančiai puikiai paruoštų profesionalų. Tačiau tas pats argumentas galioja ir iš kitos pusės – juk tai nėra skrydis į Mėnulį! Europoje yra daugiau nei 300 stadionų, kuriuose telpa nuo 25 tūkst. žiūrovų. Planuoti Vilniaus ir Kauno projektai buvo dar mažesni.

Visuomenei vėl perėjus visas gailesčio, nusivylimo, saviplakos ir patyčių stadijas teliko prisiminti, kad tai nėra pasaulio pabaiga. Nacionalinis stadionas kaip funkcionalus sporto kompleksas nėra būtiniausias statinys net ir Lietuvos kontekste. Tiek metų išgyvenome be jo.

2020 06 16 05:30
Spausdinti