Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


K. Asfaw: „Technologijos gali vaikus išlaisvinti iš skurdo“
Kotryna Tamkutė
(Asmeninio archyvo nuotr.).

Jungtinių Tautų vaikų fondo UNICEF inovacijų plėtros vadovas Kidus Asfaw įsitikinęs, kad technologijos gali padėti spręsti opiausias pasaulio problemas ir daugiau dėmesio skirti vaikų poreikiams. Tačiau IQ apžvalgininkei Kotrynai Tamkutei jis pripažino, kad ne visuomet technologijas gebame panaudoti tinkamai.

– Kas šiandieniame pasaulyje kelia didžiausią grėsmę vaikų gerovei?

– Šiuo metu pasaulyje yra 1,8 mlrd. vaikų. Po 25 metų trys ketvirtadaliai jų gyvens miestuose. Tad vienas svarbiausių klausimų, į kurį UNICEF stengiasi atsakyti, kaip sukurti jų poreikiams reikalingą infrastruktūrą. Ypač daug dėmesio skiriame vaikams išvaduoti iš skurdo. Dabar pasaulyje yra 65 mln. vaikų, kurie buvo priversti palikti savo namus dėl karo, ekonominių priežasčių, įvairių ligų protrūkio.

Prognozuojama, kad ateityje nebeliks didelės dalies profesijų, kurios aktualios šiandien. Tad gali būti, jog net 65 proc. dabartinių pradinukų per ateinantį dešimtmetį įgis specialybę, kuri, tikėtina, nebeegzistuos. Baigę mokyklą jie neturės darbo rinkoje reikalingų įgūdžių. Tad jau šiandien jie turi būti mokomi to, kas neretai netelpa tradicinėje klasėje.

2019 07 23 03:10
Spausdinti