Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


J. Sandtas: „Verslo tikslas nėra išgyventi“
Kotryna Tamkutė
(Kotrynos Tamkutės nuotr.).

Net ir revoliuciją rinkose sukėlęs verslas remiasi tradiciniais vadybos metodais, teigė Frankfurto taikomųjų mokslų universiteto profesorius Joachimas Sandtas. IQ apžvalgininkė Kotryna Tamkutė aiškinosi, kaip jie užprogramuoja sėkmę.

– Kuris šiuolaikinės verslo vadybos įrankis yra svarbiausias? Kaip jis nulemia verslo sėkmę?

– Galima teigti, kad tai – efektyvus ir universalus verslo kalbos taikymas kasdienėje organizacijos veikloje. Ne tik administracinės, finansinės ar buhalterinės, tačiau organizacijos valdymo kalbos. Kita vertus, nesvarbu, su kieno valdymu – žmonių ar įmonių – tenka dirbti, vadovas turi suprasti, kad esmė yra strateginiai tikslai ir jų įgyvendinimas. Turint aiškius ir konkrečius tikslus, reikia įsivertinti, kaip pavyksta jų siekti. Be pagrindinių veiklos rodiklių (key performance indicators) to padaryti neįmanoma. Priešingu atveju įsiveliama į diskusiją, kurioje argumentai – tik subjektyvi nuomonė.

Tačiau reikia matuoti ne tik finansinius rodiklius. Sėkmingas verslas numato indikatorius, rodančius, ar jų klientai patenkinti, ar procesai pakankamai efektyvūs, ar darbuotojai prisitaiko prie rinkos naujovių. Neužtenka tik nuolat didinti pelno ir mažinti išlaidų. Tai gali paskatinti darbuotojų nusivylimą, sumažinti jų darbo ar produkto kokybę. Tik visų rodiklių pusiausvyra leidžia sėkmingai eiti į priekį.

2019 04 23 15:56
Spausdinti