Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


Toyota RAV4

ATNAUJINTAS RAV4 KIEK KILSTELĖJO STILIAUS KARTELĘ. VIS DAR NUOBODUS, BET RACIONALUS IR PATIKIMAS.

Kas tai?

Automobilis, kurį perki ne širdimi, o protu. Po praėjusių metų pabaigoje atliktos jauninimo procedūros ištikimojo „Toyotos“ vidutinio dydžio SUV veidelis supanašėjo su „Auris“ ir naujuoju „Avensis“. Gavęs siauresnes variklio groteles, performuotą buferį ir aštrius lyg skalpeliai šviesdiodžių žibintus jis dabar dar labiau primena Imperijos Smogiko šalmą. Galiniai žibintai taip pat su LED technologija, pagyvinančia ganėtinai masyviai atrodantį automobilio užpakalį. Jis toks ne veltui – į grėsmingai didelę RAV4 bagažinę be vargo tilps visi jūsų pirkiniai.

Vairavimas

Pokyčiai po kapotu kur kas reikšmingesni. Nepaliestas liko tik atmosferinis benzininis 2 litrų variklis, kuris vienintelis gali būti derinamas su mechanine ar automatine CVT dėže ir tradicine visų ratų pavara. RAV4 atsikratė senojo 2,2 litro D4-D dyzelio ir vietoj jo nusičiupo 2 litrų 143 AG agregatą iš BMW, tačiau šios versijos pirkėjams teks susitaikyti su tuo, kad pavaras turės perjunginėti patys, o varantieji ratai bus tik priekiniai. Didžiausia naujiena tai, kad RAV4 nuo šiol siūlomas ir su hibridine jėgaine. Visi agregatai – 2,5 litro benzininis ir du elektros motorai („4 × 4“ versijoje vienas montuojamas priekyje, kitas – ant galinės ašies), „e-CVT“ transmisija bei baterija pasiskolinti tiesiai iš brangesniojo pusbrolio „Lexus NX 300h“. Nors bendra galia siekia 197 AG, dėl 175 kg išaugusio svorio hibridinis variantas kelyje atrodo kiek apsnūdęs.

Interjeras

Atnaujintame salone vis dar karaliauja ne prašmatnumas, o funkcionalumas. Akivaizdu, kad dizaineriams pristigo įkvėpimo, tačiau salono medžiagos dabar malonesnės tiek akims paganyti, tiek liesti. Surinkimo kokybė nepriekaištinga – nieko kito iš „Toyotos“ nesitikime. Visos versijos dabar gauna atnaujintus prietaisų ciferblatus ir tarp jų įtaisytą spalvotą informacinį ekraną, be to, „Toyota“ vos už 390 eurų įdės „Touch 2 and Go“ navigacijos sistemą. Paketo „Toyota Safety Sense“ funkcijos padės išvengti susidūrimo su kitais automobiliais ar pėsčiaisiais, išlaikys RAV4 eismo juostoje, valdys žibintus ir nuskaitys kelio ženklus.

Nauda

„Toyotos“ hibridinės sistemos garsėja patikimumu, tad ir čia nuvilti neturėtų. Žinoma, realiomis sąlygomis dyzelinis motoras bus taupesnis, tačiau atsižvelgdami į tai, kad jis nesiūlomas nei su visų ratų pavara, nei su automatine transmisija, rekomenduojame rinktis hibridinį variantą, kuris teoriškai turėtų pasitenkinti 5,1 l/100 km benzino sąnaudomis. O ir kainų skirtumas beveik neapčiuopiamas.

VISKAS, KĄ TURITE ŽINOTI

SPECIFIKACIJA

Įrangos lygiai „Standard“, „Luxury“, „Luxury Plus“, „Style“, „Premium“, „Premium Plus“ Varikliai Benzininiai 2.0 152 AG, 2.5H 197 AG; dyzelinis 2.0 143 AG Matmenys I, P, A (mm): 4605, 1845, 1705 Garantija 3 metai, 100 000 km NCAP 5/5

MŪSŲ PASIRINKIMAS

„2.5 HSD 4 × 4 Luxury Plus“ Hibridinis modelis taupesnis mieste nei užmiestyje, o visų ratų pavara niekuomet nepamaišys. Užsisakykit nebrangią navigaciją ir „Safety Sense“ paketą. Kaina 31 880 € Galia 197 AG Sukimo momentas 210 Nm Degalų sąnaudos 5,1 l/100 km CO2 118 g/km 0–100 km/val. per 8,3 sek. Didžiausias greitis 222 km/val.

KONKURENTAI

„Mazda CX-5“ „Honda CR-V“ „Volkswagen Tiguan“

TG KORTA

Naujasis „Subaru Outback“ toks pat talpus, važus ir gavo panašias saugumo sistemas.

KAINA

Nuo 23 230 € (2.0 152 AG „Standard“) iki 37 270 € (2.5H 197 AG „HSD Premium Plus“)  

VERDIKTAS 7/10

UŽ: erdvus, kokybiškas salonas, atnaujintos multimedijos ir saugumo sistemos. PRIEŠ: vairuojamas bene nuobodžiausiai klasėje. Nėra dyzelinės VVR versijos. Protingas ir patikimas pasirinkimas nereikliam vairuotojui. Atnaujintas eksterjeras traukia akį.
2017 01 01 12:00
Spausdinti