Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


SKRYDŽIAI
Skandinavų „Norwegian Air“ grįžta į Europos padangę
BNS
Scanpix
Norwegian Air Shuttle.

Skandinavijos pigių skrydžių bendrovė „Norwegian Air Shuttle“ („Norwegian Air“) trečiadienį paskelbė nuo liepos 1 dienos atnaujinanti 76 maršrutus po Europą ir šalies viduje.

Bendrovė, karantino metu eksploatavusi vos aštuonis orlaivius, kurie skraidino keleivius šalies viduje, netrukus „įdarbins“ dar 12 lėktuvų, kuriais keleiviai iš Skandinavijos šalių sostinių galės pasiekti tokius miestus kaip Londonas, Paryžius ar Nica bei tokias šalis kaip Ispanija ir Graikija.

„Mūsų klientų atsiliepimai rodo, kad jie nori atnaujinti oro keliones bei keliauti su „Norwegian Air“, neapsiribodami šiuo metu mūsų teikiamomis vidaus paslaugomis“, – pranešime teigė bendrovės generalinis direktorius Jacobas Schramas.

„Norwegian Air“ grįžta į Europos padangę siūlydama daugiau orlaivių, kad aptarnaus mūsų pagrindinius kelionių maršrutus. Tai užtikrins, kad toliau galėsime konkuruoti su varžovėmis“, – pridūrė J. Schramas.

Atnaujinant skrydžius, keleiviai turės prisitaikyti prie kai kurių taisyklių pakeitimų.

Veido kaukės bus privalomos visiems vyresniems nei šešerių metų keleiviams. Orlaiviuose nebus tiekiamas maistas ar gėrimai.

„Norwegian Air“, kuri patyrė finansinių sunkumų dar prieš prasidedant COVID-19 pandemijos sukeltai krizei, šiuo metu yra atsidūrusi itin nelengvoje padėtyje, nes pandemija neigiamai paveikė visą aviacijos pramonę.

Ant bankroto slenksčio atsidūrusi oro linijų bendrovė gegužės mėnesį  priėmė gelbėjimo planą, kuriame numatyta dalį skolos konvertuoti į naujas akcijas, leidžiančias bendrovei gauti Norvegijos vyriausybės garantijas iš viso 3 mlrd. Norvegijos kronų (280 mln. eurų) dydžio paskoloms.

Numatytas artimiausias skrydžių ES atnaujinimas leis į darbą grįžti maždaug 200 pilotų ir 400 keleivių salonų įgulų narių, kurie buvo laikinai atleisti.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 06 17 14:56
Spausdinti