Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


„Samsung“ pasirengusi įtikinti, kad sukūrė geriausią išmanųjį telefoną
Ovidijus Lukošius

Rugsėjo viduryje pirmuosius pirkėjus Lietuvoje pasieksiantis „Samsung Galaxy Note 8“ išmanusis telefonas neabejotinai yra viena labiausiai lauktų šių metų pasaulinių produkto premjerų. Ne tik technologijų gurmanų, studijuosiančių išmaniojo įrenginio technines ypatybes, bet ir kitų sričių specialistų – nuo rinkodaros vadybininkų iki verslo istorijos metraštininkų.

Pernai išleistas „Galaxy Note 7“ dėl užsiliepsnojusių ar sprogusių baterijų sulaukė milžiniško žiniasklaidos dėmesio ir kritikos. „Samsung“ atšaukė šiuos įrenginius, patyrė daugiau nei 4 mlrd. eurų nuostolių ir rizikavo prarasti pažangių technologinių įrenginių gamintojos reputaciją.
samsung galaxy note 8
Koh Dong-jinas atsiprašė ir padėkojo ištikimiausiems „Samsung“ pirkėjams. (Scanpix nuotr.) „Niekas iš mūsų nepamirš, kas nutiko pernai. Norėčiau, bet nepamiršiu“, – rugpjūčio 23-iąją Niujorke žurnalistams pristatydamas „Galaxy Note 8“ atsiprašymo žodžius ištarė Koh Dong-jinas, „Samsung“ Mobiliųjų įrenginių padalinio prezidentas. „Galaxy Note“ seriją bendrovė pradėjo gaminti 2011-aisiais ir taip atvėrė naują mobiliųjų įrenginių nišą. Specialų valdyti skirtą pieštuką ir didesnį nei kitų išmaniųjų telefonų ekraną turintis „Note“ buvo pramintas anglišku naujadaru phablet, sudarytu iš žodžių phone (telefonas) ir tablet (planšetė). Sukūrę 8 serijos modelį Pietų Korėjos gamintojai paneigė abejones, kad „Note“ prekės ženklo gali būti atsisakyta.
Visiems „Galaxy Note 7“ savininkams amerikiečiams „Samsung“ suteiks 425 JAV dolerių nuolaidą naujausiam įrenginiui įsigyti.
Atsiprašydama už pernykštę nesėkmę visiems „Galaxy Note 7“ savininkams amerikiečiams „Samsung“ suteiks 425 JAV dolerių (360 eurų) nuolaidą naujausiam įrenginiui įsigyti. Lietuvoje „Galaxy Note 8“ kainuos 1009 eurus.

Ateitis be nešiojamųjų kompiuterių

„Galaxy Note 8“ bus galima pasirinkti su 64, 128 ir 256 GB vidine atmintimi, taip pat yra galimybė pridėjus atminties kortelę ją padidinti dar 256 GB. Pusės terabaito atminties standžiojo disko neturi dauguma šiuo metu Lietuvoje naudojamų nešiojamųjų kompiuterį, tad tokia duomenų talpykla patenkintų daugelio vartotojų poreikius. Iš tiesų naujasis „Samsung“ įrenginys yra dar vienas žingsnis ateities, kai pradės nykti įprasti nešiojamieji kompiuteriai, link. Įstatytas į specialų „DeX“ stovą, „Galaxy Note 8“ sujungiamas su pele, klaviatūra bei monitoriumi ir paleidžia specialią „Android“ operacinės sistemos versiją kompiuteriams. Tokio derinio visiškai pakanka naudotis įprastomis biuro programomis. Išmaniajam telefonui tampant svarbiausia asmeninės informacijos saugykla, „Galaxy Note 8“ modelyje, be įrenginio atrakinimo kodu bei piršto atspaudu, galima naudoti ir akies rainelės skenerį. Aktyvinus šią funkciją, telefonas atrakinamas jo savininkui pažvelgus į kamerą. 6,3 colio įstrižainės „Galaxy Note 8“ ekrane vienu metu įmanoma naudoti dvi programėles. Jas taip pat galima suporuoti ir norimų programėlių kombinacijas įjungti bakstelėjus ekraną. Pasižymėti pastabas „S Pen“ pieštuku pavyks net neaktyvinus telefono ekrano ir neįjungus užrašų programėlės. „Galaxy Note 8“ fotokamera turi du 12 megapikselių (MP) objektyvus telefono nugarėlėje, abu su vaizdo stabilizatoriumi. Vienas gali priartinti vaizdą du kartus, kitas yra plačiakampis. Priekinis objektyvas – 8 MP raiškos.

„iPhone 8“ belaukiant...

„Galaxy Note 8“ bus galingiausias „Android“ išmanusis įrenginys rinkoje, tačiau kai kuriomis ypatybėmis jis pranašesnis ir už aršiausią konkurentą „iPhone 7 Plus“. „Samsung“ gali būti įkraunamas be laido. Jo 6,3 colio „Quad HD+“ (2960 × 1440 pikselių) ekrano raiška siekia 521 tašką coliui, šis „iPhone 7 Plus“ „Full HD“ (1920 × 1080 pikselių) ekrano rodiklis yra 401. „Galaxy Note 8“ įdiegti 6 GB operatyviosios atminties (RAM), o vidinės atminties talpa – 64, 128 arba 256 GB. „iPhone 7 Plus“ atitinkamai 2 GB RAM ir 32, 64, 128 arba 256 GB. „Apple“ išmanieji įrenginiai su „iOS“ operacine sistema pasižymėjo stabilesniu veikimu nei „Android“ konkurentai, tad „Galaxy Note 8“ bus galima įvertinti tik ilgiau jį išbandžius. „Apple“ patikrina visas trečiųjų šalių programėles, skirtas „iOS“ įrenginiams, tad vartotojai akyliau saugomi nuo kenksmingų programų. „iPhone“ vartotojus labiausiai erzina greitai išsikraunančios baterijos, tad galingiausias „Samsung“ įrenginys šiuo aspektu taip pat turėtų būti pranašesnis. „iPhone 7 Plus“ kainuoja mažiau, tačiau manoma, kad aštuntos kartos „iPhone“ irgi perkops 1000 eurų ribą. Akla ištikimybe „Apple“ neprisiekęs technologijų mėgėjas pirmenybę greičiausiai teiktų „Galaxy Note 8“. Bent jau kol nepasirodė „iPhone 8“ modeliai.

Technomanų bažnyčia

samsung galaxy note 8
Atsitiktinai ar ne, bet „Galaxy Note 8“ pasaulinei premjerai pasirinkta „Park Avenue Armory“ salė, esanti vos už 10 minučių kelio nuo garsiosios „Apple“ parduotuvės 5-ojoje Niujorko aveniu. Stiklo kubas su atkąsto obuolio ženklu dabar nugriautas, vyksta šios parduotuvės rekonstrukcija. Lankantis milžiniškuose „Apple“ salonuose ausis užgula triukšmas, primenantis gaudesį per pertraukas mokyklų koridoriuose – stendus apgulę smalsuoliai, dažniausiai paaugliai, garsiai reiškia emocijas. Didžiausia išmaniųjų telefonų gamintoja „Samsung“, nuožmi „Apple“ konkurentė premium įrenginių segmente, irgi siekia Niujorke sukurti kultinę vietą technologijų mėgėjams. Šešių aukštų pastate Mitpekingo rajone Manhatane prieš metus įkurtas „Samsung 837“ salonas pateikia kitokią koncepciją, kaip vartotojus supažindinti su naujais produktais. „Samsung 837“ yra ne tik įrenginių salonas, bet ir kultūros bei pramogų centras, kviečiantis amfiteatre su milžinišku ekranu stebėti renginius, klausytis muzikos, pasinerti į virtualiosios realybės pasaulį. Steriliuose „Apple“ salonuose visas dėmesys sutelkiamas į produktus, o „Samsung 837“ organiškai sulieja technologijas, pramogas ir kasdienę veiklą. Viršutiniuose pastato aukštuose įrengti „Samsung“ biurai, tad norint sužinoti klientų reakciją į naujus produktus pakanka nusileisti liftu.
2017 08 31 10:00
Spausdinti