Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


RAIL BALTICA
„Rail Baltica“ projektas sulauks dar 214 mln. eurų
BNS
Fotobankas
Tiesiama atkarpa Kaunas-Palemonas.

Trijų Baltijos šalių statomam europinės vėžės geležinkeliui „Rail Baltica“ skirta dar 214,3 mln. eurų. 182,2 mln. eurų (85 proc.) skirta iš Europos infrastruktūros tinklų priemonės (CEF), o likusius 15 proc. skirs šalių vyriausybės. 

Bendros trijų šalių įmonės „RB Rail“ vadovas Agnis Driksna sako, kad tai leis tęsti keleivių terminalų statybas Estijoje ir Latvijoje bei užtikrinti linijos statybą nuo Kauno iki Latvijos sienos.

„Šios lėšos taip pat leis toliau vystyti svarbiausius geležinkelio posistemius, planuoti ir projektuoti regionines stotis bei priežiūros infrastruktūrą visose trijose Baltijos šalyse“, – pranešime teigė A. Driksna.  

128,2 mln. eurų skirta Rygos centrinės geležinkelio stoties ir Rygos oro uosto ruožams, dalies ruožo nuo Kauno iki Latvijos sienos statybai ir kitiems darbams. Dar 86,1 mln. eurų bus išleisti techninio projektavimui ir planavimui, įskaitant ir pasirengimą energijos bei eismo kontrolės ir valdymo posistemiams. 

„RB Rail“ pranešė, kad kartu su Inovacijų ir tinklų programų vykdomąja įstaiga (INEA) pasirašė dvi papildomas CEF dotacijų sutartis. Sprendimą CEF komitetas priėmė liepos 16 dieną. 

Kartu su ankstesnėmis dotacijomis „Rail Baltica“ projektui jau skirta maždaug 1,12 mlrd. eurų lėšų iš ES ir nacionalinių biudžetų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 12 09 12:16
Spausdinti