Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


Prancūzai po dvidešimties metų ketina uždrausti vidaus degimo variklius
IQ
(Pixabay nuotr.).

Naujasis Prancūzijos valdžios sprendimas greičiausiai nepatiks nemažai daliai šiandienos vairuotojų – šalis nusprendė nuo 2040 m. uždrausti pardavinėti dyzelinius ir benzinu varomus automobilius.

Tai paskelbė Prancūzijos ekologijos ministras Nicolas Hulot. Jis sakė suprantantis, kad tokie planai sukels papildomo spaudimo Prancūzijos automobilių gamintojams, tačiau mano, kad šie turi pakankamai iki šiol neįgyvendintų idėjų, kurias galėtų plėtoti. Jis taip pat atskleidė, kad vyriausybė vykdys tam tikrus paramos projektus, kurie padės pasiekti užsibrėžtą tikslą. Į juos įeina subsidijos naujam automobiliui įsigyti, kurias galės gauti vargingiau gyvenantys prancūzai. Prancūzija nėra vienintelė šalis, nusprendusi imtis ryžtingesnių veiksmų. Norvegija, kurios keliuose rieda didžiausia elektromobilių dalis skaičiuojant 1000 gyventojų, nuo 2025 m. norėtų pardavinėti tik ekologiškas mašinas. Tokį pat terminą sau nustatė ir Nyderlandai, o kai kurios Vokietijos Federacijos žemės ir Indija panašius planus norėtų įgyvendinti iki 2030 m.
Trečiadienį „Volvo“ pareiškė nuo 2019 m. planuojanti gaminti tik elektrinius ir hibridinius automobilius.
Be to, prancūzų ministro pranešimas paskelbtas po to, kai trečiadienį „Volvo“ pareiškė nuo 2019 m. planuojanti gaminti tik elektrinius ir hibridinius automobilius.

Ambicingi planai

Tai tik dalis žaliojo plano, kurį remia naujojo prezidento Emanuelio Macrono vyriausybė. Šalis taip pat nori nuo 2022 m. nebenaudoti anglies elektros gamybai. N.Hulot savo kalboje taip pat atkreipė dėmesį ir į atogrąžų miškų kirtimą, su kuriuo bent iš dalies ketinama kovoti ribojant tam tikrų produktų, paprastai auginamų iškirstuose plotuose, importą. Rudenį parlamentas turėtų balsuoti dėl įstatymo, uždrausiančio bet kokių naujų naftos, gamtinių dujų ir anglies telkinių žvalgybą. Šalis taip pat įsipareigojo nuo 75 iki 50 proc. sumažinti atominės energijos įtaką energetikos sektoriuje. Ministras teigė, kad Prancūzija nori išlaikyti savo, kaip vienos iš ekologiško proveržio lyderių pozicijas, taip pat laikytis Paryžiaus susitarime užsibrėžtų tikslų. „Norime parodyti, kad kova prieš klimato kaitą gali padėti pagerinti Prancūzijos žmonių gyvenimus“, – sakė N.Hulot.
2017 07 07 16:34
Spausdinti