Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


LIETUVOS GELEŽINKELIAI
„Lietuvos geležinkeliai“ keičia pavadinimą
IQ
Paulius Peleckis
Lietuvos geležinkeliai.

Penktadienį paskelbta, kad valstybės įmonė „Lietuvos geležinkeliai“ atnaujina prekės ženklą ir pristato naujus kitų grupės bendrovių prekės ženklus.

Bendrovė dabar vadinsis trumpiniu LTG. „LT – tai Lietuva. G – tai geležinkeliai. Šios trys raidės – tai patvirtinimas, kad iš daugelio kitų išsiskiriame naudos Lietuvai siekiu, patriotiškumu“, – teigiama bendrovės tinklalapyje.

„Mūsų grupės ženklų spalvos atitinka Lietuvos vėliavos spalvas, ir tai dar vienas būdas išreikšti mūsų pasišventimą dirbti Lietuvos naudai. Tikime, kad mūsų naujieji prekės ženklai įkvėps mus kurti judėjimo pažangą.“

Kartu pristatyti ir kiti pokyčiai. Bendrovės krovinių vežimo įmonė buvo vadinama „Cargo“, prie jos nuo šiol bus pridėtas LTG ženklas.

Infrastruktūros bendrovė nuo šiol bus vadinama „LTG Infra“. „Žalia spalva „LTG Infra“ tinka, kaip brandos, stabilumo, gamtos simbolis“, – teigiama tinklapyje. 

„LTG Link“ yra naujasis keleivių vežimo bendrovės vardas. „Skambus ir žaismingas, turintis ir anglišką prasmę sujungti žmones, ir lietuvišką – „važiuojam link pajūrio“. Tikime, kad su šiuo ženklu galėsime tvirtai kovoti už klientus tiek Lietuvoje, tiek užsienio rinkose bei konkuruoti su kitomis transporto rūšimis“, – rašo bendrovė.

Neaudituotais duomenimis AB „Lietuvos geležinkeliai“ 2019 metais uždirbo 57,2 mln. eurų grynojo pelno – 4,4 proc. daugiau nei  2018 metais. Grupės pajamos pernai padidėjo iki 505,6 mln. eurų – tai 2 proc. prieaugis. 

2020 07 03 12:20
Spausdinti