Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


AVIACIJA
Lietuva neseks Latvijos pavyzdžiu dėl skrydžių draudimo
BNS
Alfa.lt

Lietuvos vyriausybė nusprendė kol kas nesekti Latvijos pavyzdžiu drausti skrydžius iš Didžiosios Britanijos dėl naujų koronaviruso atmainų, tačiau stiprins kontrolę, šeštadienį pranešė susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Latvija šią savaitę nusprendė stabdyti visus skrydžius iš Jungtinės Karalystės, Airijos ir Portugalijos, siekdama, kad į šalį nepatektų pavojingesnės koronaviruso atmainos. Iš kitų šalių į Latviją galima atvykti tik esant labai svarbiai priežasčiai. 

M. Skuodis sakė, kad Lietuvos vyriausybė Latvijos sprendimu nusprendė nesekti, įvertinusi keliautojų skaičių ir tai, kad apeiti draudimą būtų galima jungiamaisiais skrydžiais.

„Lietuvoje pasirinkome alternatyvų sprendimą – ne drausti, bet dar labiau stiprinti kontrolę, griežtinant kelionių reikalavimus ir įtraukiant Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnus“, – feisbuke parašė M. Skuodis.

Jo teigimu, pagrindinis tikslas – daryti viską, kad į Lietuvą patekus greičiau plintančioms COVID-19 atmainomis, jų plitimas būtų kuo greičiau sustabdytas. 

„Kodėl ne skrydžių draudimas? Mano argumentai du. Skrydžių ir juose keliaujančių žmonių labai stipriai sumažėję. Mūsų kasdien sekama statistika rodo, kad kai kurie lėktuvai tiesiog skraido beveik tušti. Uždraudus vieną kryptį, kai tai padaro tik viena šalis, į ta pačią Latviją galima grįžti jungiamaisiais skrydžiais“, – teigė jis.

„Žinau, kad ir dėl tokio reguliavimo daugelio nuomonės išsiskirs... Balansą rasti sunku. Tačiau manau, kad šiuo atveju esame pasirinkę geriausią variantą (iš blogiausių, tarp kurių renkamės)“, – teigė ministras.

M. Skuodis taip pat pranešė, kad jau po savaitės Vilniaus oro uoste visiems išvykstantiems bei atvykstantiems pagaliau bus pasiūlyta testavimosi komerciniais pagrindais paslauga, o kiek laiko tokia paslauga atsiras ir Kaune.

Nuo pirmadienio stiprinama į Lietuvą iš užsienio atvykstančių keleivių patikra oro uostuose ir Klaipėdos jūrų uoste.

Susisiekimo ministerija šeštadienį pranešė, kad kontrolės punktuose bus tikrinamos keleivių užpildytos Nacionalinio visuomenės sveikatos centro nustatytos anketos, įvertinami keleivių turimi COVID-19 tyrimų rezultatai ir jų atlikimo laikas.

Kontrolės punktuose kartu dirbs Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro, oro ir jūrų uostų keleivių terminalų specialistai.

Rengiantis papildomai sustiprintai kontrolei, Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostuose bus perorganizuoti atvykstančiųjų srautai. Visų atvykstančių keleivių dokumentai ir COVID-19 tyrimų rezultatai bus tikrinami oro uostų atvykimo erdvėse, pasiėmus bagažą.

Klaipėdos jūrų uoste sustiprintos kontrolės punktai bus įrengti Centriniame Klaipėdos terminale ir Klaipėdos konteinerių terminale.

Sveikatos ekspertai nerimauja, kad Britanijoje ir kitose šalyse plintančios koronaviruso atmainos gali būti užkrečiamesnės ir labiau atsparios vakcinoms. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 02 06 16:33
Spausdinti