Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


„HUAWEI“
Kinų triukai
Ovidijus Lukošius
(Huawei nuotr.).

„Huawei“ pagal parduotų telefonų skaičių pirmą kartą aplenkė „Apple“. Ar naujasis flagmanas „Mate 20 Pro“ padės dar padidinti atotrūkį?

Tai buvo tikras déjà vu. Prieš gerą pusmetį Paryžiuje, ant „Grand Palais“ pakylos, Richardas Yu, „Huawei“ vartotojų verslo grupės direktorius, krizendamas lygino naujojo „P20 Pro“ savybes su konkurentų modeliais, žinoma, visur pabrėždamas jo pranašumą. Spalio viduryje R. Yu šįkart dar didesnėje Londono „ExCel“ scenoje kartoja tą patį. Jo rankose – naujasis kinų bendrovės flagmanas „Mate 20 Pro“, o milžiniškuose ekranuose – konkurentus „triuškinantys“ skaičiai.

R. Yu pasitikėjimas savimi atrodo kiek perdėtas, tačiau „Huawei“ sėkmingai naudoja strategiją, mėgindami įvairiais parametrais bent šiek tiek pranokti savo konkurentus. Ir save pačius...

Naujasis „Mate 20 Pro“, palyginti su „P20 Pro“ modeliu, atrodo didelis žingsnis į priekį. Tie „Huawei“ gerbėjai, kurie ką tik įsigijo „P20 Pro“, neabejotinai nusivils, kad jų pirkinys taip greitai morališkai paseno.

Agresyvi kinų rinkodara ir kainodara jau duoda grąžą. Antrąjį šių metų ketvirtį pagal parduotų telefonų skaičių „Huawei“ pirmą kartą palypėjo į antrą vietą ir aplenkė „iPhone“ gamintoją amerikiečių „Apple“. Pietų Korėjos „Samsung“ vis dar pirmauja, tačiau būtent šios bendrovės sąskaita kilo kinai.

Lyginti „Huawei“ ir „Apple“ grumtynes dėl klientų reikia su tam tikromis išlygomis – amerikiečių visi produktai yra „Premium“ segmento, o „Huawei“ turi ką pasiūlyti ir pirkėjams su plonesnėmis piniginėmis.

Kita vertus, JAV rinka lieka nepasiekiama „Huawei“ įrenginiams – prezidentas Donaldas Trumpas rugpjūtį pasirašė įsaką, draudžiantį „Huawei“ ir kitos kinų bendrovės ZTE įrangą naudoti vyriausybiniuose tinkluose. Specialiosios tarnybos taip pat įliejo žibalo į ugnį, pareikšdamos, kad šie įrenginiai gali būti panaudojami šnipinėjimui ir duomenų vagystėms. Tokioje aplinkoje žlugo „Huawei“ planai pasirašyti sutartį su mobiliojo ryšio operatore AT&T platinti telefonus JAV rinkoje.

Tad „Huawei“ teks sutelkti dėmesį į Europą bei Aziją ir įtikinti vartotojus, kad pigesnis kinų išmanusis telefonas yra dėmesio verta alternatyva geriausiems „Apple“ ir „Samsung“ įrenginiams.

Matytos ir naujos funkcijos

Kuo naujasis „Mate 20 Pro“ išskirtinis?

Jo dizainas ir medžiagų kokybė iš tiesų prilygsta geriausiems šiemet pasirodžiusiems įrenginiams. Be to, reikėtų atkreipti dėmesį į visą „Mate“ seriją. Joje rasime pigesnį „Mate 20“ modelį, žaidimų entuziastams skirtą „Mate 20 X“ su 7,2 colio ekranu ir prabangiausią „Porsche Design Mate 20 RS“ modelį, kurtą drauge su šių sportinių automobilių dizaino padaliniu.

„Mate 20 Pro“ turi 6,39 colio ekraną, dengiantį visą telefono priekinę dalį, su „iškirpte“ viršuje priekinei vaizdo kamerai. Tai jau matyta „P20 Pro“ ir naujausiuose „iPhone“ modeliuose.

Kaip ir konkurentai, „Huawei“ įdiegė veido atpažinimo funkciją, kuri „atrakina“ telefoną nuskenavusi tikrojo savininko bruožus. Telefoną taip pat galima įjungti piršto antspaudu, kuris nuskenuojamas palietus bet kurią ekrano vietą – iki šiol pirštu reikėdavo liesti daviklį aparato priekyje ar galinėje dalyje.

Telefoną galima įjungti piršto antspaudu, kuris nuskenuojamas palietus bet kurią ekrano vietą.

Dar viena išskirtinė naujovė – galimybė pasidalyti baterijos energija su kitais įrenginiais. Tam pakanka prie „Mate 20 Pro“ priglausti bet kurį kitą telefoną, turintį belaidžio krovimo funkciją.

Kaip ir „P20 Pro“, naujasis įrenginys turi vaizdo kamerą „Leica“ su trimis objektyvais – 40 MP raiškos plataus kampo, 8 MP raiškos ir 20 MP raiškos itin plataus kampo. Fotografuojant pasitelkiamas dirbtinis intelektas, parenkantis geriausią kameros režimą, tad „Huawei“ išlieka vieną aukščiausios kokybės fotokamerų turintis telefonas.

Įrenginys turi 4200 mAh talpos akumuliatorių, kurį, naudojant „Supercharge“ funkciją, per pusvalandį galima įkrauti iki 70 proc. Net ir aktyviai naudojantis telefonu, baterijos energijos pakaks visai dienai – bent kol įrenginys yra naujas.

Telefone yra 128 GB atmintis, kurią galima padidinti iki 256 GB su „nanoSD“ formato atminties kortele. Tiesa, jai naudojamas tas pats lizdas, kuris skirtas antrai SIM kortelei. Tad teks rinktis – du telefono numeriai ar daugiau atminties.

Jau ne pigiausias

„Huawei Mate 20 Pro“ pardavėjai Lietuvoje, atrodo, stengėsi neperlipti simbolinės 1000 eurų ribos – kinų išmanusis telefonas mobiliojo ryšio operatorių salonuose kainuoja 999 eurus.

Panašių parametrų „Samsung Galaxy S9+“ galima įsigyti keliasdešimt eurų pigiau. Naujausi „iPhone“ modeliai gerokai perkopia 1000 eurų ribą – net ir pigiausios „iPhone Xs“ versijos kaina yra beveik 200 eurų didesnė.

Prikelti pliušinę pandą

Pristatant „Huawei“ Londone į sceną buvo atneštas nedidelis pliušinis žaislas panda. Jis buvo nuskenuotas telefonu „Mate 20 Pro“ ir atkurtas virtualioje realybėje. Panda galėjo šokti, atkartoti įvairius judesius ir patekti į kadrą su realiais žmonėmis. Visa tai matoma, žinoma, tik telefono ekrane.

Ši funkcija netrukus bus prieinama visiems naujųjų „Huawei“ savininkams, tad linksmi vaizdo įrašai su pandomis, kiškiais, šuniukais ar kitais pliušiniais žaislais šmėžuos socialiniuose tinkluose pelnydami jų autoriams auditorijos dėmesį. Ir demonstruodami, kaip virtuali realybė ir dirbtinis intelektas vis labiau braunasi į žmonių kasdienybę.

„Mate 20 Pro“ dirbtinis intelektas taip pat sugeba atpažinti daiktus, patenkančius į kameros objektyvą. Nors tai atrodo kaip linksma pramoga, už jos slypi komercinės galimybės. Įsivaizduokite, kad gatvėje pamatote praeivę ar praeivį su jums patinkančia madinga rankine – nukreipiate telefoną į šį daiktą ir netrukus ekrane parodoma informacija apie jį bei pateikiama nuoroda į interneto parduotuvę, kurioje galite įsigyti tokį patį pirkinį. Galbūt ši funkcija kol kas neveiks sklandžiai, bet ateityje atvers naujus horizontus mažmeninės prekybos verslui.

2018 11 26 16:40
Spausdinti