Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


Juodos dėžutės sutrikdė banko „Barclays“ darbuotojus
BNS
Banko „Barclays“ administracijai teko aiškintis, ar neseka darbuotojų. („Reuters“ nuotr.).

Didžiosios Britanijos bankas „Barclays“ įrengė įtaisus, kurie fiksuoja, kiek laiko darbuotojai praleidžia savo darbo vietoje. Dalis banko darbuotojų Londone pastaraisiais mėnesiais po savo stalais aptiko juodas dėžutes.

Kaip agentūrai „Bloomberg“ pranešė anonimai, darbuotojams ėmė klausinėti vadovų, kam skirtos dėžutės, paaiškėjo, kad tai yra sekimo įtaisai „OccupEye“, kuriuose naudojami šilumos ir judesio davikliai darbuotojų buvimo darbo vietoje trukmei registruoti. Daviklius gaminanti įmonė „Cad-Capture“ paaiškino, kad šie įtaisai įmonėms padeda įvertinti galimybes sumažinti biuro plotą. Analizuojant duomenis galima suprasti, kiek darbo vietų nenaudojama ir kokiu laiku. „Jutikliai nestebi žmonių ar jų našumo. Jie vertina, kaip naudojamas biuro plotas“, – nurodoma „Barclays“ pranešime.
Daviklius gaminanti įmonė „Cad-Capture“ paaiškino, kad šie įtaisai įmonėms padeda įvertinti galimybes sumažinti biuro plotą.
Įtaisai buvo įrengiami palaipsniui ir prieš jų įrengimą banko darbuotojai bei profsąjunga „Unite“ buvo apie tai informuojami, tačiau bankas nepaskelbė atitinkamo vidaus pranešimo, pareiškė „Barclays“ atstovas spaudai Tomas Hoskinas. Darbuotojai teigia nepamenantys, kad jiems būtų pranešama apie šiuos įtaisus, tačiau banko atstovai tikina, kad personalo skyriui nebuvo pateikta jokių oficialių skundų. „JPMorgan Chase“, „Goldman Sachs Group“, „Citigroup“ ir „Credit Suisse Group“ Londono biuruose nenaudojama jokių darbuotojų sekimo darbo vietoje priemonių, anonimiškai patvirtino šaltiniai, žinantys apie padėtį šiuose bankuose. Tuo tarpu bankų atstovai atsisakė ką nors komentuoti. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.
2017 08 21 16:44
Spausdinti