Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


AVIACIJA
„GetJet Airlines“ – pirmoji Lietuvos oro bendrovė, įvykdžiusi komercinį skrydį į Australiją
IQ
16Right Media
LY-LEO leidžiasi Sidnėjaus oro uoste.

„GetJet Airlines” įvykdė komercinį skrydį į Australiją ir tapo pirmąja į šį žemyną komercinį skrydį įvykdžiusia Lietuvos oro bendrove. Iš Honkongo pakilęs Airbus A330 tipo orlaivis su lietuviška registracija LY-LEO Sidnėjuje nusileido sekmadienį popiet (13:07 vietos laiku). Skrydis truko beveik 9 valandas.

„Skrydžių operacijas LY-LEO orlaiviu vykdome nuo 2019 metų. Tai pirmasis Airbus A330 tipo orlaivis, registruotas Baltijos šalyse. 2022-uosius metus pradėjome pirmuoju LY-LEO skrydžiu į Sidnėjų, kuris žymi pirmąjį kartą ne tik mūsų įmonei, bet ir visai Lietuvos komercinei aviacijai”, – teigė Darius Viltrakis, „GetJet Airlines” vadovas.

Pasaulį užklupus pandemijai ir aviaciją suvaržius karantino ribojimais, oro bendrovei teko prisitaikyti – ji plataus korpuso orlaivį pritaikė krovinių gabenimui. Šiuo orlaiviu iki šios dienos skraidinami ne keleiviai, o kroviniai. Savaitgalio skrydis (GW734) į Australija buvo ne išimtis – orlaiviu buvo skraidinami Covid-19 greitieji antigenų testai.

„Krovinių skrydžių paklausa visame pasaulyje šį pandemijos laikotarpį augo, ji jau viršijo priešpandeminius rodiklius ir stebint tendencijas, atrodo, kad paklausa bent jau kol kas nemažės. Pastaruoju laikotarpiu visame pasaulyje didžiausią paklausą turi su Covid-19 susijusios medicinos priemonės, testai, tad jie daugiausia ir skraidinami į praktiškai visas pasaulio šalis. Džiaugiamės, kad tokie skirtingų šalių užsakymai padėjo išsilaikyti šį visai aviciacijai sudėtingą laikotarpį,“ – sakė D. Viltrakis.

„GetJet Airlines“ – Lietuvos oro linijų bendrovė, nuo 2016 m. teikianti užsakomųjų skrydžių bei orlaivių ir įgulų nuomos paslaugas visame pasaulyje. „GetJet Airlines“ orlaivių parke Airbus A320, A319 ir A330 orlaiviai, kuriais bendrovė vykdo skrydžius į daugiau nei 170 oro uostų daugiau nei 50 šalių bei aptarnauja tokius klientus, kaip „Wizz Air“, „Teztour“, „LOT“, „Finnair“, „Spice Jet“ ir kitus.

2022 01 25 15:31
Spausdinti