Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


Ekstravagantiškas nuotykių ieškotojas tapo įtariamuoju
BNS
P.Madsenas 2008-aisiais, prie sukonstruoto povandeninio laivo. (AP nuotr.).

Danijos policija pranešė jūroje netoli Kopenhagos radusi Švedijos žurnalistės Kim Wall, praėjusią savaitę dingusios per pasiplaukiojimą privačiu povandeniniu laivu, palaikus.

Povandeninio laivo „UC3 Nautilus“ konstruktorius ir savininkas – 46 metų Peteris Madsenas – anksčiau tvirtino, kad pastarąjį kartą matė K.Wall, kai išleido ją iš laivo vienos salos Kopenhagoje pakraštyje rugpjūčio 10 dieną po pasiplaukiojimo, per kurį jis šiai reporterei davė interviu. Tačiau vėliau vyras, kuriam anksčiau buvo pateikti kaltinimai dėl nužudymo per neatsargumą, policijai ir teismui sakė, kad povandeniniame laive įvyko nelaimė, dėl kurios mirė K.Wall; tada jis ją palaidojęs jūroje – nežinomoje vietoje Kiogės įlankoje į pietus nuo Kopenhagos, nurodė policija.
Vyras, kuriam anksčiau buvo pateikti kaltinimai dėl nužudymo per neatsargumą, policijai ir teismui sakė, kad povandeniniame laive įvyko nelaimė, dėl kurios mirė K.Wall.
Kopenhagos policija, surengusi intensyvias 30-metės K.Wall paieškas, pirmadienį paskelbė radusi Kiogės įlankoje moters torsą. Prie torso be galvos buvo pritvirtintas metalo gabalas, policijos vertinimu, tikriausiai siekiant jį nuskandinti. Kopenhagos policijos tyrėjas Jensas Moelleris Jensenas žurnalistams sakė, kad povandeninio laivo viduje buvo rasta kraujo pėdsakų, sutapusių su K.Wall DNR. Rugpjūčio 10-osios vakarą keli žmonės matė K.Wall ir P.Madseną plaukiančius kartu 18 metrų ilgio povandeniniu laivu vandenyse netoli Kopenhagos. Internete taip pat buvo paskelbta nuotraukų, kuriose besišypsanti reporterė matoma su P.Madsenu. Žurnalistei negrįžus namo, buvo paskelbta, kad dingo pats povandeninis laivas, tačiau gelbėtojai kitą dieną jį aptiko Kiogės įlankoje, maždaug už 50 km nuo Danijos sostinės. Netrukus po to, kai buvo surastas, laivas nuskendo, bet jo kapitonas buvo išgelbėtas. Policija spėja, kad P.Madsenas tyčia nuskandino savo laivą. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.
2017 08 23 15:18
Spausdinti