Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KARJERA
„Boeing“ turi naują vadovą
IQ
Scanpix

Davidas Calhounas šiandien pradeda vieną sudėtingiausių darbų verslo pasaulyje  – jis tapo „Boeing“ generaliniu direktoriumi. Prieš tai jis dešimt metų buvo bendrovės valdybos pirmininkas.

Nors dar vieno smūgio bendrovės reputacijai buvo išvengta po to, kai Iranas sausio 11 d. pripažino klaidingai numušęs „Boeing 737-800“ netrukus po pakilimo iš Teherano, šiame darbe jam lengva nebus. D. Calhouno prioritetas yra įtikinti reguliuotojus, oro linijų bendroves ir keleivius, kad „Boeing 737 MAX“ programinės įrangos problemos, dėl kurių per pastaruosius 15 mėnesių įvyko dvi avarijos, jau yra ištaisytos.

Visgi šią misiją apsunkina įsišaknijusios vidinės kultūros problemos. Nutekinti darbuotojų susirašinėjimai atskleidžia kai kurių kadrų aroganciją – vienas darbuotojas lėktuvų dizainerius apibūdina kaip „klounus“, o vadovai – kaip „beždžiones“. Vadovai taip pat spaudė inspektorius siekdami „Boeing 737 MAX“ į orą pakelti kuo anksčiau – ši taktika ne tik nedavė vaisių, tačiau paskatino kruopštesnę lėktuvų apžiūrą, per kurią aptikta naujų problemų.

Visgi D. Calhounas jau seniai yra bendrovės dalimi – kritikai sakytų, jog ir problemos dalimi. Tačiau jis žino kaip veikia „Boeing“ ir pamena laikus, kai bendrovė funkcionavo be didesnių problemų. Nuo jo darbo metodų ir sėkmės priklauso ne tik artimiausia „Boeing“ ateitis – į D. Calhouną krypsta visos aviacijos industrijos akys.

2020 01 13 09:43
Spausdinti