Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


Skylė sieloje ir piniginėje
Gytis Kapsevičius
Getty Images nuotr.

Jei gyvenate vienas, tai jums kainuoja brangiau, negu gyventumėte šeimoje. O jei dar ir jaučiatės vienišas, esate geras taikinys ne tik rinkodaros specialistams, bet ir inžinieriams.

Jausmų pamatuoti neįmanoma. Apskaičiuoti, kiek žmonių gyvena vieni, nors nebūtinai vieniši – galima. Po vieną gyvenančių asmenų dalis Lietuvoje 2016 m. siekė 39,4 proc. visų namų ūkių, Statistikos departamento duomenimis, arba, „Eurostato“ – 43,3 proc. Kad ir kuriuo šaltiniu tikėtume, tai – tikrai reikšmingas skaičius.

Gyvenimas vienam Lietuvoje yra neekonomiškiausias, palyginti su bet kuriuo kitu sugyvenimo būdu.

Vienišo žmogaus mėnesio vidutinės vartojimo išlaidos 2016 m. siekė 347 eurus, ir ši suma buvo didžiausia iš visų grupių. Nieko nenustebins, kad daugiausia išleidžiama maistui ir šildymui. Taip pat vienišiai daugiausia iš visų grupių skiria pinigų sveikatos priežiūrai (26,8 euro), alkoholiniams gėrimams (18,5 euro), ryšiams (13,5 euro), tačiau mažiausiai – transportui. Vienas asmuo per mėnesį už susisiekimą sumoka 21,8 euro, o vienam poroje be vaikų gyvenančiam žmogui tai kainuoja 37,4 euro. Įdomu ir tai, kad visos vaikų neturinčios grupės daugiau išleidžia namų apstatymui ir apyvokos daiktams. Vienišiai tam vidutiniškai skyrė 17,1 euro per mėnesį.

2018 04 20 11:47
Spausdinti