Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


IQ SEIMO RINKIMŲ INDEKSAS
Partijų vitrina: kas turi stipriausią politikų dešimtuką?
Kotryna Tamkutė
Vyčio Snarskio pieš.

Prieš Seimo rinkimus partijoms išrikiavus savo kandidatų sąrašus daugiamandatėje apygardoje, žurnalas IQ nusprendė išmatuoti, kurios partijos pirmasis dešimtukas yra stipriausias?

Sudarydama IQ Seimo rinkimų indeksą, redakcija vertino devynių partijų sąrašus ir apskaičiavo kiekvieno dešimtuke esančio politiko asmeninį reitingą keturiose kategorijose: patirtį, matomumą žiniasklaidoje, rinkėjų pasitikėjimą ir asmeninę bei dalykinę reputaciją.

Gauti balai buvo sumuojami ir apskaičiuojamas kiekvienos partijos reitingas konkrečioje kategorijoje. Galutinė rikiuotė sudaryta susumavus atskirų kategorijų rezultatus, už pirmą vietą kategorijoje skirti devyni balai, už antrą – aštuoni ir t. t. iki devintos, už kurią skirtas vienas balas (detaliau metodika ir išsamūs rezultatai atskirose kategorijoje aptariami kituose žurnalo puslapiuose).

Šis IQ indeksas atskleidė, kad stipriausią dešimtuką turi Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD), antroje vietoje yra Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis (LRLS), trečia liko Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS). Silpniausiai atrodo Laisvės partija, surinkusi 10 balų (žr. 1 lentelę).

2020 09 14 06:00
Spausdinti