Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 23 d.


PabandykimeDAR kartą B
Gytis Kapsevičius
Duomenys grįžta šeimininkui (Pexels.com).

Būdami interneto vartotojais atiduodame nemažą dalį savo privatumo, o daugybę reikalavimų, asmeninių reklamų ir varnelių žymėjimą priimame kaip neišvengiamybę. Naujasis ES reglamentas užsimojo tai pakeisti.

Apie Bendrąjį duomenų apsaugos reglamentą (BDAR) greičiausiai girdėjo visi, kas per pastaruosius keletą mėnesių bent kartą užsuko į internetą. Gegužės 25 dieną įsigaliojęs reglamentas oficialiame tinklalapyje vadinamas svarbiausiu privačių duomenų apsaugos pokyčiu per 20 metų. „Ar tai tikrai pakeis mano gyvenimą?“ būtų ironiškai perspaustas klausimas, tačiau į naująją tvarką galima pažiūrėti ir kur kas racionaliau.

Įsigaliojęs teisės aktas nurodo asmeninių duomenų taikymo gaires, tačiau pagal jį nebus sprendžiama dėl kiekvieno konkretaus atvejo – tam jis paprasčiausiai per platus.

Advokatų kontoros „TGS Baltic“ partneris Mindaugas Civilka pažymi, kad šiandien ne specialistų BDAR suprantamas kiek iškreiptai. „Reglamentas nėra taisyklių rinkinys, tai yra gairių rinkinys, kuriame konkretumo labai nedaug. Jame, kaip tarkime, Konstitucijoje, principai yra bendri – čia nešnekama apie skolininkų informaciją sodininkų bendrijų skelbimo lentose ar viešą mokinių vardų skelbimą“, – skirtumą pabrėžia jis.

2018 07 30 11:06
Spausdinti