Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


COVID-19 ĮTAKA
Kaukių balius: šimtamilijoninis lietuviškų vestuvių verslas stengiasi atsitiesti
Gytis Kapsevičius
Shutterstock iliustr.

Nukentėjęs Lietuvos vestuvių sektorius priverstas taikytis nebe prie įprasto, o prie viruso sezono

Lietuva gali būti rami – vestuvių sezonas buvo pristabdytas, o ne nutrauktas. Šiais metais artimieji ir draugai vis viena pasveikins bent keliolika tūkstančių jaunavedžių porų. Tiesa, ir tris mėnesius trukęs karantinas atbaidė ne visus. Dalis porų visoje Lietuvoje tuokėsi nepaisydamos papildomų sąlygų – su kaukėmis ant veidų, vietoj putojančio vyno liejosi dezinfekuojantis skystis, jaunavedžius sveikino tik patys artimiausi žmonės.

Simboliškam santuokos aktui dažnai svarbios tampa tam tikros „reikšmingos datos“, per kurias tuokiamasi kur kas gausiau. Šiais metais kai kurios poros išlošė to nežinodamos. 2020 m. jaunavedžiai, pasirinkę vieną tik iš dvejetų ir nulių sudarytą datą – vasario 20 ar 22 d., – netyčia pasirodė įžvalgesni ir atšoko vestuves, kaip ir planavo, netrikdomi papildomų ribojimų.

Tie, kurie norėjo kiek pompastiškesnių ir šiltesnių vestuvių, paskelbus karantiną jas atidėjo vėlesniam laikui ar net kitiems metams. Tiesa, daugelis jų buvo suplanuotos populiariausiam vasaros sezonui, tačiau metų pradžioje tvyrant nežinomybei ir dėl jų likimo sėdėta kaip ant adatų.

2020 08 17 11:00
Spausdinti