Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


Antrasis popiežius: Benediktas XVI iki šiol nešioja garbingiausią Bažnyčios titulą
Ieva Žvinakytė
Šilti santykiai. (Scanpix nuotr.).

Netikėtas Benedikto XVI atsistatydinimas suglumino Katalikų bažnyčią. Net ir po penkerių metų pasigirsta skirtingų šio poelgio vertinimų.

„Lėtai silpstant fizinėms jėgoms, esu piligrimystėje Namo. Man suteikta didelė malonė, kad šioje paskutinėje, kartais šiek tiek varginančioje kelio atkarpoje esu apgaubtas meilės ir gėrio, kokių net negalėjau įsivaizduoti.“

Vos kelių sakinių ilgumo laišku, publikuotu Italijos dienraštyje „Corriere della Siera“, subtiliai užsimenančiu apie laukiamą paskutiniąją kelionę, Benediktas XVI sujaudino milijonus tikinčiųjų visame pasaulyje. Jei tikėtume popiežiaus emerito liudijimu apie jo sveikatos būklę, jau netrukus galime sulaukti unikalios padėties Katalikų bažnyčioje, kai du popiežiaus pareigas ėję asmenys gyvena greta, pabaigos.

2013 m. vasario 13 d. tuometinis pontifikas Benediktas XVI šokiravo tikinčiuosius pareiškimu, jog po aštuonerių metų tarnystės atsistatydina iš Šventojo Sosto. Moderniųjų laikų Bažnyčioje įprasta, kad Šventasis Tėvas pareigas eina iki gyvos galvos, tačiau, kaip argumentavo Benediktas XVI, jo garbus amžius ir nusilpusios fizinė jėgos nebeleido tinkamai atsiduoti tarnystei.

2018 09 10 12:03
Spausdinti