Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


MOKESČIAI
VMI svarsto šiemet pailginti pajamų deklaravimą
BNS
Edvardas Blaževič
VMI.

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) dėl šalyje plintančio koronaviruso svarsto galimybę šiemet kiek pailginti 2019 metų gyventojų pajamų deklaravimą. 

„Šiuo metu yra svarstoma, iki kada nukelti pajamų deklaravimo terminą, kad gyventojams užtektų laiko deklaracijos pateikimui. Apie deklaracijų pateikimo ir mokesčio sumokėjimo termino nukėlimą VMI informuos kitą savaitę“, – BNS praėjusią savaitę komentavo inspekcijos komunikacijos vadovė Rūta Asadauskaitė. 

Šiemet deklaracijas pateikti ir mokestį sumokėti įprastai reikėtų iki gegužės 4 dienos. Tuo metu deklaravimo pradžia dar nėra paskelbta. Pernai jis pradėtas kovo 20 dieną. 

Praėjusią savaitę inspekcija, kaip ir dalis kitų įstaigų, žmonių aptarnavimą padaliniuose apribojo ir organizuoja veiklą taip, kad visos paslaugos ir konsultacijos galėtų būti teikiamos tik internetu bei telefonu. 

R. Asadauskaitės teigimu, atvykstančių į VMI padalinius gyventojų skaičius keičiasi priklausomai nuo mokestinio laikotarpio. Pastarosiomis savaitėmis visoje Lietuvoje gyvai buvo aptarnaujama apie 2 tūkst. gyventojų per dieną, per ManoVMI – apie 3,4 tūkst.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 03 15 10:32
Spausdinti