Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


PAKLAUSOS NUOSMUKIS
Tarptautinės kredito reitingų agentūros sparčiausiai nuo 2008 m. krizės karpo JAV įmonių reitingus
BNS
Pixabay
Reitingai.

Tarptautinės kredito reitingų agentūros „S&P Global Ratings“ ir „Moody's Investors Service“ sparčiausiai per daugiau nei dešimtmetį karpo JAV įmonių reitingus, nes su staigiu paklausos nuosmukiu dėl koronaviruso pandemijos kovoja ne tik atskiros bendrovės, bet ir atskiri sektoriai.

Nuo metų pradžios sumažintų reitingų buvo daugiau nei triskart daugiau negu padidintų ir šis ketvirčio santykis yra didžiausias nuo 2008 metų finansų krizės laikų, apskaičiavo agentūra „Bloomberg“.

Galimybe pritraukti „pigių pinigų“ obligacijų rinkoje pastaraisiais metais pasinaudojo beprecedentiškai daug bendrovių. 

Tačiau vis labiau nuogąstaujama dėl galimos įsipareigojimų neįvykdymo bangos, nes kapitalo rinkos dabar yra atvertos tik patikimiausiems skolininkams, pažymi ekspertai.

„Žemesnius, ypač „B-“ ir „CCC“ reitingus turintys emitentai, nuo „socialinio atstumo“ taisyklės labiausiai nukentėjusių sektorių įmonės susiduria su grėsme savo išlikimui, – pažymėjo „S&P Global Ratings“ bendrovių reitingų analizės ir tyrimų skyriaus vadovas Greggas Lemosas-Steinas (Gregas Lemosas Šteinas). – Manome, jog įsipareigojimų neįvykdymo atvejų skaičius gerokai padidės.“

„S&P Global Ratings“ šiemet pablogino daugiau kaip 280 ilgalaikių reitingų, įskaitant 170 reitingų vien šį mėnesį. O padidinti buvo 75 bendrovių reitingai.

Tuo tarpu „Moody's“ pablogino daugiau kaip 180 emitentų reitingus, įskaitant maždaug 20 emitentų, kurie turėjo investicinio lygio reitingus.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 03 30 15:54
Spausdinti