Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


INVESTICIJA
„Edmond de Rothschild Asset Management“ pasirinko „Parkdemos“ obligacijas
BNS
Pixabay

Vienos didžiausių Europos investicijų valdymo bendrovių „Edmond de Rothschild Asset Management“ fondas „Bridge“ investavo daugiau kaip 27 mln. eurų į automobilių parkavimo aikštelių tinklus Baltijos šalyse ir Lenkijoje valdančios bendrovės „Parkdema“ šešerių metų trukmės obligacijas.

Pasak 70 proc. „Parkdemos“ akcijų valdančio „Lords LB Asset Management“ fondo „Energy and Infrastructure SME Fund“ valdytojo Domo Kačinsko, tai yra pirmas kartas, kai „Edmond de Rothschild Asset Management“ fondas investuoja į bendrovę Baltijos šalyse.

„Šis sandoris yra svarbus visos Baltijos šalių rinkos brandos įvertinimas. Tokių pasaulinio lygio institucinių investuotojų kaip „Edmond de Rothschild Asset Management“ atėjimas patvirtina, kad mūsų rinkoje vystomi projektai tampa patrauklūs ir esame patikimi bei perspektyvūs partneriai tarptautiniams žaidėjams“, – pranešime žiniasklaidai sakė teigia D. Kačinskas.

„Parkdema“ pritrauktas investicijas planuoja panaudoti automobilių stovėjimo paslaugų veiklos plėtrai bei esamų paskolų refinansavimui, užtikrinant ir optimalią nuosavo ir skolinto kapitalo struktūrą. Šiuo metu bendrovės valdomas tinklas apima daugiau nei 500 aikštelių Lietuvoje ir Latvijoje („Unipark“ ir „Europark“), Lenkijoje („City Parking Group“) bei Estijoje („Europark“ ir „City Park“), o bendras vietų skaičius jose viršija 150 tūkstančių. 

Likę 30 proc. „Parkdemos“ akcijų priklauso verslininko Kęstučio Martinkėno valdomai bendrovei „Modus grupė“, kuri taip pat veikia atsinaujinančios energetikos („Green Genius“), mobilumo paslaugų („CityBee“) ir automobilių prekybos srityse.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 02 04 13:51
Spausdinti