Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


VYTAUTAS MINERAL SPA
Programa „Atgyva“ nuo lėtinio nuovargio: efektyviau nei atostogos
Reklama

Jungtinių Amerikos Valstijų ligų kontrolės ir prevencijos centro duomenimis, visame pasaulyje su lėtiniu nuovargiu (CFS) susiduria iki 24 mln. žmonių. Sveikatos tyrimais užsiimančio Didžiosios Britanijos biobanko specialistai įvardija dar didesnį skaičių – pasak jų, šis sudėtingas sveikatos sutrikimas kamuoja daugiau nei 30 mln. žmonių pasaulyje ir iki 85 proc. jų yra moterys.

Devintajame dešimtmetyje žiniasklaidoje pasirodė publikacijų apie naują komplikuotą ligą, su kuria susiduria 20–40 metų karjeristai. Dalis medicinos ir mokslo atstovų buvo įsitikinę, kad CFS – ne diagnozė, o pavieniai kitų ligų simptomai. Šiais laikais specialistai jau žino, jog lėtinio nuovargio sindromas – sudėtingas sveikatos sutrikimas.

Jis pasireiškia nuolatiniu psichologiniu, emociniu ir fiziniu išsekimu, pervargimu, apatija ir nesugebėjimu susikoncentruoti net atliekant visiškai įprastus darbus. Kenčiantys nuo lėtinio nuovargio negali atsikratyti nerimo, juos kamuoja nemiga, kartais – galvos svaigimas. Jei jums pažįstami bent pora išvardytų simptomų, tikėtina, kad jūsų diagnozė – lėtinio nuovargio sindromas.

Verslininkų gripas

Kartais lėtinis nuovargis vadinamas verslininkų gripu, nes jis neretai kamuoja daug dirbančius ir nuolatinį stresą išgyvenančius verslo žmones. Iš tiesų šis negalavimas gali užklupti bet kurį mūsų. Ataskaitoje amerikiečių Nacionalinė medicinos akademija (NAM) teigia, kad medicinos sąskaitų ir prarastų pajamų pavidalu CFS vien Jungtinių Valstijų ekonomikai kasmet atsieina 17–24 mlrd. dolerių. NAM žiniomis, 90 proc. žmonių, sergančių lėtiniu nuovargiu, šis sindromas net nediagnozuotas.

„Lietuvoje nebuvo atlikti išsamūs su CFS susiję tyrimai ir nėra konkrečios statistikos. Tačiau, sprendžiant iš mūsų svečių skundų, akivaizdu, kad per karantiną lėtinis nuovargis tapo aktualia ir rimta problema“, – sakė Birštono SPA namų „Vytautas Mineral SPA“ vyr. gydytojas Mantas Jurkonis.

Atostogos neišspręs problemų

Tikėtina, kad dalis lėtinio nuovargio kamuojamų žmonių šiuo metu planuoja atsigauti atostogaudami užsienyje. Pasak vyr. gydytojo, iš pirmojo žvilgsnio tokia mintis atrodytų logiška. Tačiau, anot jo, CFS – sudėtingas sveikatos sutrikimas, todėl jis savaime neišnyks, net jei Maldyvuose, Turkijoje ar kitoje šalyje atostogausite kelias savaites.

„Šiuo atveju būtinas kompleksinis problemos sprendimas, – teigė M. Jurkonis. – Būtent tokį sprendimą siūlo nauja mūsų programa „Atgyva“. Ją sukūrėme atsižvelgę į Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijas. Žinoma, nepamiršome savo holistinio požiūrio, kuris kiekvieną vertina kaip proto, sielos ir kūno visumą.“

Nuo gydytojo konsultacijos iki konkrečių sprendimų

Naujoji programa „Atgyva“ medicinos paslaugas derina su SPA procedūromis. „Pirmasis jos etapas atvykus į „Vytautas Mineral SPA“ – asmeninė gydytojo konsultacija, – pasakojo M. Jurkonis. – Kai įvertiname bendrąją mūsų svečio sveikatos būklę, darbo imasi medikai ir SPA profesionalai.“

Jie, atsižvelgę į turimus duomenis, individualiai pritaiko daugiau nei 20 kitų svarbių tyrimų, procedūrų ir terapijų, sujungtų holistine filosofija. Į autorinę programą „Atgyva“ įtraukta atpalaiduojanti ir aktyvinanti natūralių ir fizikinių veiksnių terapija, detoksikuojanti, mineralų pusiausvyrą sugrąžinanti, įtampą mažinanti balneoterapija mineralinio vandens voniose, subalansuoti pusryčiai, pietūs, vakarienė ir ne tik. Prie efekto prisideda tokie svarbūs komponentai kaip Sofijos šaltinio, kuris formavosi milijonus metų, vanduo, aktyviųjų mineralų panaudojimas ir didelės poilsio erdvės.

„Vytautas Mineral SPA“ siekia kuo labiau sumažinti lėtinio nuovargio simptomus. Holistiniu požiūriu paremta „Atgyva“ – savotiškas įvadas į naują subalansuotą gyvenimą, kuriame ne tik dirbame, bet ir ilsimės tiek protiškai, tiek dvasiškai, tiek fiziškai, – pabrėžė „Vytautas Mineral SPA“ vyr. gydytojas M. Jurkonis. – Tikime, kad mūsų įdirbiu pasinaudojęs ir patarimais toliau besivadovausiantis žmogus gali įveikti nuovargio simptomus, pradedant pervargimu, apatija ir baigiant nemiga.“

Minimali programos trukmė – 5 dienos (4 naktys). Kaina – nuo 649 eurų asmeniui. Daugiau informacijos.

2021 06 01 11:41
Spausdinti