Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


BIURO ISTORIJOS
Nuotolinis etiketas: kaip turime elgtis kitapus kompiuterio ekrano?
Agnė Tarailaitė

Koronavirusas drastiškai pakeitė bendravimą – posėdžiai ir susitikimai vyksta nuotoliniu būdu, o net susitikę akis į akį nebepuolame spausti rankų ar apsikabinti. Agnė Tarailaitė aiškinosi etiketo taisykles per pandemiją.

Manieros yra sudedamoji įvaizdžio dalis. Etiketo išmanymas padeda sukurti palankias malonias bendravimo sąlygas, sukuria orius santykius. Nors pagrindinės etiketo taisyklės yra nusistovėjusios, dalis jų nuolat koreguojamos, atsižvelgiant į esminius pokyčius visuomenės gyvenime.

Akivaizdu, kad pastarųjų metų pandemija apsuko mūsų gyvenimus 180 laipsnių kampu ir pareikalavo prisitaikyti prie naujų situacijų, kuriose nežinome, kaip tinkamai elgtis. Vienas žymiausių protokolo ir etiketo žinovų šalyje, Seimo narys Arminas Lydeka sutinka, kad naujos žaidimo taisyklės didelę dalį žmonių sutrikdė.

Būna atvejų, kai patenkama į nemalonias ar komiškas situacijas. Visai neseniai pasaulio žiniasklaidą apskriejo nuotolinio teismo posėdžio Teksase (JAV) vaizdai, kai teisininkas netyčia prisijungė su balto kačiuko filtru ir jam sunkiai sekėsi jį išjungti. Lietuvoje panašų incidentą išgyveno Seimo narys Petras Gražulis, kai jo kompiuterio ekrane per posėdį sušmėžavo pusnuogis vyras.

2021 04 11 13:55
Spausdinti