Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


AUTOMOBILIAI
Laimės kūdikis „Nissan Qashqai“
Ovidijus Lukošius
Gamintojai

Turbūt to nesitikėjo net patys gamintojai, bet „Nissan Qashqai“ tapo kultiniu automobiliu. Ovidijus Lukošius praveria trečios kartos modelio dureles.

2006-aisiais pasirodęs „Nissan Qashqai“ visame pasaulyje ir Lietuvoje sulaukė milžiniškos sėkmės. Nuobodoko dizaino aukštyn kilstelėtas hečbekas sunkiai ištariamu pavadinimu sukūrė naują nišą, tarsi dinozaurus ėmusią naikinti tradicinių kėbulų – hečbeko, sedano ir universalo – automobilius.

Po septynerių metų pasirodžiusius antros kartos „Qashqai“ jau pasitiko visas būrys konkurentų, tačiau „Nissan“ aršiai gynė savo pozicijas. Pernai gerokai senstelėjęs „Qashqai“ vis dar buvo antras Europos kompaktinių krosoverių rinkoje ir nusileido tik „Volkswagen Tiguan“. Pirmą šių metų ketvirtį, kai jau visi laukė trečios kartos modelio, „Qashqai“ tarp artimiausių konkurentų buvo trečias. Pirkėjus traukė palyginti pigus, nuosaikaus dizaino, patogus automobilis. Pragmatiškas pasirinkimas kategorijoje vartotojų, kurie gal ir pasivaiko madų, bet vis tiek atsakingai planuoja savo išlaidas.

Ar trečios kartos „Qashqai“ ir toliau riedės pirmtakų įspaustomis vėžėmis? Bus įdomu tai stebėti.

2021 10 17 07:59
Spausdinti