Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


Koks poilsis geriausias?
Laura Čiginskaitė
(Pixabay nuotr.).

Sunki darbo savaitė ar diena tampa lengvesnė, kai žinai, kad po jos laukia maloni veikla. Laura Čiginskaitė penkių pašnekovų klausė, kas jiems geriausiai padeda atgauti jėgas ir atitrūkti nuo rutinos.

Nida Degutienė, kulinarinio tinklaraščio įkūrėja 

Geriausias poilsis priklauso nuo situacijos. Kartais būni toks nusikalęs, kad idealiausia – nieko neveikti, tik turėti privilegiją niekuo nesirūpinti, pasiimti penkias knygas ir skirti laiko joms paskaityti. Taip būna labai retai, paprastai tiek nenusidirbu, kad norėtųsi nieko neveikti, bet pasitaiko. Jeigu kalbame apie normalią poilsinę veiklą, kurios poreikis ištinka reguliariai, tai man visą laiką pasiteisina aktyvaus ir pasyvaus poilsio mišinys. Kad kūnas pailsėtų, jam reikia duoti šiek tiek krūvio – tai laikas sportui. Poilsis gali būti ir buvimas malonioje aplinkoje. Kartais pailsėti užtenka vien saulės šviesos, ypač jei kalbėtume apie vasario mėnesį: tada norisi atokvėpio ieškoti ten, kur šviesu, daug saulės, kur žydras dangus ir būtinai – geras maistas.

Mano taisyklė, kurią teoriškai sau taikau, bet praktiškai ne visada pavyksta – palikti kompiuterį kiek galima toliau nuo savęs, kad nebūtų pagundos jį įsijungti ir vieną kitą darbelį nuveikti arba pradėti kaboti kur nors socialiniuose tinkluose ir paskui pastebėti, kad jau valanda nuėjo šuniui ant uodegos, naršant ir skaitant nesąmones, dirbant ar atsakinėjant į laiškus. Stengiuosi sukontroliuoti telefono ir kompiuterio naudojimo laiką, nes manau, kad jie labiausiai sugadina poilsio idilę. Esu lankiusis SPA, kuriame nebuvo interneto, jį galėjai užsisakyti tik už beprotiškus pinigus (tai neturėjo nieko bendro su realybe – tikrai nenori tiek mokėti už internetą). Iš pradžių man buvo taip pikta. Galvojau: šiais laikais neduoti interneto – tai lyg neleisti normaliai kvėpuoti oru. Bet po dienos ar dviejų supratau, kad tai yra žiauriai gera represinė priemonė. Atvažiavai, investavai savo laiką ir pinigus į tą SPA, į pabuvimą su savimi. Jeigu nori sau pakenkti – primokėk dar už internetą, bet jeigu ne, tai mes padarysime viską, kad tu internetu nesinaudotum.

2019 07 18 10:58
Spausdinti