Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


Kokia ilgaamžių santykių paslaptis?
Laura Čiginskaitė
(Pixabay nuotr.).

Frédéricas Beigbederis savo bestseleriu į galvas įkalė posakį, kad meilė trunka trejus metus. Visgi Lauros Čiginskaitės pašnekovai turi savų metodų, kaip bent dešimt kartų prailginti jausmo galiojimo laiką.

Karolina Bajoriūnienė, psichologė

Vienas svarbių dalykų – kalbėtis ir mokėti klausyti. Ne tik kalbėti, išsakyti, bet ir išgirsti, ką kitas sako. Pabrėžiu, kad kalbėti reikėtų apie save, o klausyti, priešingai, nusiasmeninus. Mes labai dažnai darome atvirkščiai: kalbame apie kitą, o kai klausome, tai girdime viską kaip apie save.

Santykiuose svarbu augti ir kisti. Žmonės susitinka, susipažįsta ir tarsi su tokiais pat nori būti visą gyvenimą. Nepasvarsto, kad, einant laikui, keičiantis amžiui, domėjimosi sritims, darbui, žmogus irgi nestovi vietoje, siaurėja arba platėja jo interesų ratas, kinta pomėgiai, veikla. Neretai to nebepriimame, sakome, jog ne su tokiu žmogumi susipažinome, ir tai mums netinka. Vienas sustabarėjo, o kitas keičiasi. Taip pat svarbu rasti bendrų interesų, galbūt juos keisti, būti atviriems vienas kitam, savo ir kito pokyčiui.

2018 08 10 11:33
Spausdinti