Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


BIURO ISTORIJOS
Jokio socialinio atstumo
Liepa Žeromskaitė
Shutterstock

Vadovai iš savo prabangių kabinetų vis dažniau keliasi į bendras su pavaldiniais darbo erdves. Liepa Žeromskaitė aiškinosi, ką reiškia sėdėti šalia viršininko.

Vienoje patalpoje sustatyti stalai, kampuose išmėtyti sėdmaišiai dažnai suteikia darbuotojams daugiau laisvumo ir skatina bendradarbiavimą. Tačiau kas nutinka, jei tame pačiame kambaryje dirba ir vadovas?

Tikslaus atsakymo nežino ir mokslininkai. Vieni tyrimai rodo, kad, priklausomai nuo darbo pobūdžio, bendros erdvės gali arba padidinti, arba sumažinti darbo efektyvumą – pavyzdžiui, taip išloš komandinio darbo reikalaujantys kolektyvai, tačiau nukentės aukštos koncentracijos ar individualų kūrybinį darbą dirbantys žmonės.

Daug mokslininkų sutinka, kad bendros darbo erdvės skatina geresnius santykius ir šiltesnę atmosferą. Tačiau kita dalis akademikų teigia, jog atviruose biuruose 70 proc. sumažėja tiesioginis akių kontaktas ir bendravimas. Nederėtų ir maišyti darbuotojų iš skirtingų skyrių, nes taip keliamas chaosas ir mieliau bendraujama pasitelkiant elektroninius prietaisus.

2021 06 26 07:16
Spausdinti