Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


BIURO ISTORIJOS
Atsikąsti geros nuotaikos
Liepa Žeromskaitė
Shutterstock

Darbuotojų motyvaciją ir gerą nuotaiką galima skatinti įvairiais būdais. Liepa Žeromskaitė tikrino, kaip prie to prisideda sveiki užkandžiai.

Pernai prasidėjusi pandemija ir jos įtaka darbo aplinkai bei rutinai privertė dar atidžiau peržiūrėti įvairias anksčiau įprastas buvusias normas. Didžiajai daliai darbuotojų darbas namuose tapo kasdienybe, tačiau sugrįžus į biurus norisi naujomis akimis pažvelgti tiek į emocinę, tiek į fizinę savo sveikatą.

Ne paslaptis, kad dauguma mūsų neretai dirbame ilgas darbo valandas sukumpę prie kompiuterio. Visiems pasitaiko iš ryto praleisti pusryčius, pietų pertraukos dėl susitikimų ar trumpų darbo išvykų darbotvarkėje perkeliamos, o grįžus namo dar tenka ir gamintis vakarienę, kurią kartkartėmis pakeičia lengvai paruošiami pusgaminiai.

Tokiu atveju, kaip visada, darbuotoju pasirūpinti ir pagalbos ranką jo skrandžiui ištiesti gali darbdavys. Vienas būdų – suteikti galimybę darbo vietoje valgyti lengvus, sveikus užkandžius. Bendroje darbo erdvėje ar virtuvėlėje stovintis vaisių, daržovių, riešutų ar kitų sveikų produktų krepšelis gali ne tik padėti numalšinti alkį, bet ir pakelti darbuotojų nuotaiką ar skatinti motyvaciją.

2021 07 16 09:07
Spausdinti