Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


SOCIALINIAI TINKLAI
„Twitter“ žymės „klaidinančius“ pranešimus apie koronavirusą
BNS
Pixabay
Twitter.

Socialinis tinklas „Twitter“ pirmadienį paskelbė pradedantis žymėti „klaidinančius“ ir „ginčytinus“ teiginius apie koronaviruso pandemiją, imdamasis naujų pastangų atskirti potencialiai kenksmingą turinį.

Toks žingsnis žengtas socialiniams tinklams intensyvinant kovą su dezinformacijos ir nepatikrintų teiginių apie ligos protrūkį banga. „Viešosios diskusijos skatinimas tebėra pagrindinė mūsų misija. Mes ir toliau stengsimės kurti įrankius bei siūlyti kontekstą, kad žmonės galėtų rasti patikimą ir autentišką informaciją „Twitter“, – tinklaraštyje parašė svetainės vientisumo vadovas Yoelis Rothas ir viešosios politikos direktorius Nickas Picklesas.

Pastaroji iniciatyva įgyvendinama po ankstesnių „Twitter“ pastangų pašalinti turinį, keliantį konkretų pavojų sveikatai ar saugumui.

Bendrovė paskelbė, kad nuo šiol „įspėjamuoju užrašu“ bus žymimi klaidinantys pareiškimai ar nepagrįsti teiginiai, kuriuos visuomenės sveikatos institucijos laiko melagingais ar netiksliais. Nauja politika palies ir kitus tvirtinimus, dėl kurių tikslumo ar patikimumo abejojama.

„Mūsų komandos naudoja ir tobulina vidaus sistemas, kad galėtų aktyviai stebėti su COVID-19 susijusį turinį“, – pažymėjo Y. Rothas ir N. Picklesas. „Šios sistemos padeda užtikrinti, kad nesuteikiame impulso šiais įspėjimais pažymėtiems „Twitter“ pranešimams, ir kad greitai aptinkame didelio matomumo turinį“, – teigė jie.

Jie pabrėžė, kad socialinis tinklas pasikliaus „patikimais partneriais“, kad nustatytų abejotiną turinį, galintį padaryti žalos. „Twitter“ anksčiau blokavo ar šalino turinį, susijusį su sąmokslo teorijomis apie COVID-19 protrūkį, įskaitant melagingus teiginius, kad ši liga turi sąsajų penktosios kartos (5G) mobiliojo ryšio technologija.

Kovą San Fransiske įsikūrusi bendrovė išplėtė savo politikos gaires, kad jos apimtų ir turinį, tiesiogiai prieštaraujantį medikų rekomendacijoms. Tuomet interneto milžinė žadėjo šalinti visus pranešimus, kuriais „aiškiai raginama imtis veiksmų, galinčių tiesiogiai kelti pavojų žmonių sveikatai ar gerovei“, įskaitant pareiškimus apie netikrus vaistus nuo viruso.

2020 05 12 10:00
Spausdinti