Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


ŽINIASKLAIDA
Spaudos krizė: Australijoje nutraukiama 60 laikraščių leidyba
BNS
Pixabay
Laikraščiai.

Ruperto Murdocho žiniasklaidos imperija „News Corp“ trečiadienį pranešė, kad Australijoje nutrauks maždaug 60 regioninių laikraščių leidybą, žiniasklaidos sektoriui patyrus naują smūgį, kai dėl koronaviruso epidemijos smarkiai sumažėjo reklamos užsakymų.       

„News Corp“ nurodė, kad nutrauks popierinių laikraščių leidybą Naujojo Pietų Velso, Viktorijos, Kvynslando ir Pietų Australijos valstijose. Šie laikraščiai persikels į skaitmeninę erdvę. 

„Tai nebuvo lengvas sprendimas“, – sakė „News Corp“ vykdomasis valdybos pirmininkas Australazijos regione Michaelas Milleris. 

„Koronaviruso krizė sukėlė beprecedentį ekonominį spaudimą ir mes darome viską, kad išsaugotume kiek įmanoma daugiau darbo vietų“, – kalbėjo jis.  

„Stabdyti mūsų regioninių laikraščių leidybą mus verčia staigus reklamos pajamų sumažėjimas, kai dėl koronaviruso krizės buvo įvesti suvaržymai rengti nekilnojamojo turto aukcionus ir namų apžiūras, buvo priversti užsidaryti renginių erdvės ir restoranai“, – pridūrė M. Milleris.    

Daugelis Australijos žiniasklaidos grupių dar prieš pandemiją vis daugiau dėmesio skyrė turinio kūrimui internete. 

Anksčiau buvo paskelbta apie virtinės žiniasklaidos priemonių veiklos nutraukimą. Kovo pradžioje apie savo užsidarymą po 85 metų darbo pranešė Australijos nacionalinė naujienų agentūra „Australian Associated Press“ (AAP).

Analogiškos tendencijos matomos visame pasaulyje. 

Didžiausia JAV laikraščių leidėja „Gannet“ pirmadienį pranešė, kad išleidžia darbuotojus nemokamų atostogų ir karpo algas, siekdama sumažinti ilgalaikę žalą verslui. 

„Google“ bei „Facebook“ tapus pagrindiniais reklamos rinkos žaidėjais ir mažėjant skaitytojų skaičiui žiniasklaidos įmonių pelnas krito. 

*****susije*****

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 04 01 10:00
Spausdinti