Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


DINASTIJA
„Samsung“ vadovas pažadėjo nutraukti bendrovės valdymo dinastiją
BNS

Pietų Korėjos milžinės „Samsung Electronics“ viceprezidentas ir jos faktinis valdytojas Lee Jae-yongas pranešė neketinantis perduoti įmonės valdymo savo vaikams.

Tai reiškia, kad pasibaigs „Samsung“ įkūrėjų dinastija, kurios trys kartos jau stojo prie bendrovės vairo.

Trečiadienį kalbėdamas „Samsung“ būstinėje Seule, Lee Jae-yongas atsiprašė už korupcijos skandalą ir už pažeidimus, kuriuos bendrovės aukščiausi vadovai padarė profsąjungų atžvilgiu. Jis pažadėjo darbuotojams galimybę laisvai jungtis į profsąjungas, dalyvauti kolektyvinėse derybose ir taikiuose susibūrimuose.

Lee Jae-yongas pareiškimas leidžia suprasti, kad „Samsung“ valdys profesionalūs vadybininkai, kurie bus parinkti pagal profesines savybes, o ne pagal priklausymą įkūrėjo šeimai, rašo „The Wall Street Journal“.

Harvardo universiteto absolventas, trimis kalbomis kalbantis Lee Jae-yongas šiuo metu nedalyvauja kasdieninių „Samsung“ operacijų valdyme, tačiau be jo nepriimamas joks svarbus sprendimas, įskaitant rimtas investicijas.

Lee Jae-yongas mėginimai užsitikrinti netrukdomą „Samsung“ kontrolę jo tėvo Lee Kun-hee, pasitraukusio dėl su sveikata susijusių priežasčių, mirties atveju sukėlė jam daug problemų, įskaitant vienerių metų laisvės atėmimo bausmę.

„Neketinu savo vaidmens įmonėje perduoti savo vaikams, – trečiadienį pareiškė Lee Jae-yongas. – Ilgai apie tai galvojau, tačiau nenorėjau apie tai kalbėti atvirai.“

Lee Jae-yongas trečiadienį žurnalistų akivaizdoje perskaitė parengtą kalbą, tačiau atsisakė atsakyti į žurnalistų klausimus. Paskelbti pareiškimą pareikalavo naujasis „Samsung“ įsteigtas korporacinio valdymo komitetas.

„Samsung“ grupė – tai konglomeratas, vienijantis dešimtis įvairių bendrovių, įskaitant gyvybės draudimo, pramogų parkų ir biofarmacijos verslus. Pagrindinė konglomerato įmonė yra didžiausia pasaulyje išmaniųjų telefonų ir atminties lustų gamintoja „Samsung Electronics“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 05 07 15:42
Spausdinti