Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


KORONAVIRUSAS
„Wizz Air“ ir „airBaltic“ nutraukia skrydžius iš Vilniaus į Šiaurės Italiją
BNS
Fotobankas
Aviakompanijos stabdo skrydžius į Šiaurės Italiją.

Aviakompanija „Wizz Air“ iki balandžio 3 d. stabdo skrydžius iš Vilniaus į Milaną. Latvijos oro linijos „airBaltic“ nusprendė dėl koronaviruso pavojaus iki balandžio pabaigos nutraukti skrydžius į Milaną ir Veroną. 

Lietuvos oro uostų atstovas žiniasklaidai Tadas Vasiliauskas BNS patvirtino, kad sekmadienį planuoti  „Wizz Air“ skrydžiai iš Vilniaus į Milaną ir iš Milano į Vilnių buvo atšaukti. Keleiviai už šiuos skrydžius gali atgauti sumokėtus pinigus. 

Milijonams žmonių Šiaurės Italijoje sekmadienį pradėtas taikyti priverstinis karantinas, siekiant stabdyti naujo koronaviruso plitimą šalyje.

Premjeras Giuseppe Conte nusprendė apriboti judėjimą į didelius rajonus šalies šiaurėje, įskaitant Milaną ir Veneciją, taip pat ir iš jų. Priemonė paveiks daugiau kaip 15 mln. žmonių ir galios iki balandžio 3-iosios.

Be rimtos ir neatidėliotinos priežasties žmonėms nebus leista patekti į visą 10 mln. gyventojų turintį Lombardijos regioną aplink Milaną ir aplinkinius rajonus, įskaitant Veneciją, Parmą ir Riminį. Taip pat nebus leidžiama išvykti iš šių regionų.

Be to, kovodama su viruso plitimu Italija taip pat visoje savo teritorijoje uždaro mokyklas, muziejus, kino teatrus, teatrus, naktinius klubus, kazino ir kitas pasilinksminimo vietas. Italijoje nuo koronaviruso mirė daugiau kaip 230 žmonių.

Latvijoje – antras atvejis

Latvijos valdžia rekomenduoja gyventojams nekeliauti į ligos COVID-19 paveiktus Italijos regionus, ir nurodė, jog su „airBaltic“ keleiviais, užsakiusiais atitinkamus skrydžius, bus susisiekta individualiai.

Sekmadienį ruošiamasi nuodugniai dezinfekuoti orlaivius, laikantis oro bendrovės prevencinių priemonių.

Latvijoje antradienį buvo patvirtintas antrasis užsikrėtimo naujuoju koroanvirusu atvejis. Viena moteris susirgo Italijos šiauriniame Červinijos kurorte, esančiame netoli Šveicarijos sienos; ji ten lankėsi kartu su turistų grupe nuo vasario 29 dienos iki kovo 7-osios.

Į Latviją moteris sugrįžo „airBaltic“ reisu Milanas–Ryga. Šiuo lėktuvu skrido 39 keleiviai, tarp jų – 25 latviai.

Latvijos tarnybos nustatė visų keleivių ir įgulos narių tapatybes. Jiems liepta dvi savaites nepalikti namų ir laikytis šeimos gydytojų rekomendacijų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 03 08 13:27
Spausdinti