Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 16 d.


EKONOMIKOS KRIZĖ
Prezidentas siūlo laikinai sumažinti pajamų mokestį
BNS
Fotobankas
Gitanas Nausėda ir Simonas Krėpšta.

Siekiant atsigauti po koronaviruso sukeltos krizės, prezidentas Gitanas Nausėda siūlys laikinai sumažinti gyventojų pajamų mokestį, sako jo patarėjas Simonas Krėpšta.

Anot jo, šią galimą ekonomikos skatinimo priemonę G. Nausėda aptarė diskusijoje su ekonomistais praėjusią savaitę.

„Aptarta viena iš galimybių, idėjų – laikinai sumažinti gyventojų pajamų mokestį iki metų pabaigos ir taip prisidėti, labai horizontaliai paliesti visus dirbančiuosius, padidinti jų pajamas ir taip paskatinti paklausą, pagyvinti mūsų ekonomiką. Ši idėja sutikta gana pozityviai, ji toliau bus plėtojama su ministerijomis, Vyriausybe ir sulaukus galimybių, jeigu tai pasiteisins, mes teiksime tokią iniciatyvą Seimui“, – Žinių radijui antradienį sakė G. Nausėdos patarėjas ekonomikai ir socialinei politikai.

Anot jo, ekonomistams šiemet prognozuojant apie 8-10 proc. ekonomikos susitraukimą, kai kurios prognozės numato analogišką augimą kitąmet, todėl yra būtina „amortizuoti ekonomikos nuosmukį būtent šiais metais“. Laikinas mokesčio sumažinimas, patarėjo nuomone, galėtų padidinti gyventojų pajamas, paskatinti vartojimą ir sušvelninti ekonomikos kritimą.

„Jei sveikatos fronte pirmaujame 1:0, tai ekonomikos fronte atsiliekame 1:0, tačiau turime galimybių pasitempti, išlyginti ir persverti rezultatą, bet tam reikia žymiai aktyviau skatinti ekonomiką“, – pabrėžė S. Krėpšta. 

Lietuvoje kovo 16-ąją įvedus karantiną, buvo uždrausta didžioji dalis prekybos ir paslaugų, tačiau palaipsniui karantino sąlygos švelninamos atšaukiant vis daugiau apribojimų verslui. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 05 05 09:52
Spausdinti