Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


PREKYBA
„PKN Orlen“ norėtų Lietuvoje atidaryti iki 80 naujų degalinių
IQ
Fotobankas

Lyderiaujanti Lenkijos degalų gamintoja „PKN Orlen“ per artimiausius porą metų norėtų Lietuvoje papildomai atidaryti dar 70–80 naujų degalinių, taip gerokai išplėsdami savo dabartinį 26 degalinių tinklą, praneša portalas „The First News“.

Šios korporacijos vadovas Danielis Obajtekas teigė, kad jie norėtų šiuos metus užbaigti su bent 29 degalinėmis Lietuvoje, ir pridūrė, kad kai kurios jų bus atnaujintos ir pritaikytos kompanijos standartams.

„Mes nenorime vykdyti kokių nors milžiniškų įsigijimų Lietuvoje, tačiau mes vis tiek matome galimybių investuoti į šalies degalų rinką. Galiausiai mes norėtume valdyti 70–80 degalinių šioje šalyje“, – teigė D. Obajtekas.

Lietuva šiuo metu turi apie 600–700 degalinių, tačiau dauguma jų jau yra pasenusios, tik 200 jų įgyvendinusios remontą ir pakėlusios kokybės standartą.

„PKN Orlen“ skaičiuoja, kad jos dalis visoje Lietuvos degalų prekybos rinkoje siekia apie 85 proc., Estijoje – 70 proc., o Latvijoje – 80 proc.

D. Obajtekas teigė, kad jo kompanija šiuo metu nori plėtoti savo degalinių tinklus Lenkijoje, Vokietijoje, Čekijoje ir Slovakijoje.

„Mes atidarome apie 45 naujas degalines per metus. Papildomai mes tęsiame esamų degalinių atnaujinimą, modernizuodami ir standartizuodami jas“, – teigė korporacijos vadovas. 

2020 02 19 16:34
Spausdinti