Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


BANKROTO BYLA
L. Pinkevičius bankrutuoja: slegia milijoninė skola SEB bankui, domisi antstoliai
Dominykas Griežė
Fotobankas
Laimutis Pinkevičius.

Garsus verslininkas, nekilnojamo turto vystymo bendrovės „Ranga group“ vadovas Laimutis Pinkevičius išgyvena ne pačius geriausius laikus – vyras kreipėsi į teismą, prašydamas pradėti bankroto procedūrą. Pinigų išieškojimu iš verslininko rūpinasi dvi antstolės, SEB bankas, nekilnojamojo turto vystymo bendrovė „Deifakta“ ir paties L. Pinkevičiaus vadovaujama „Ranga group“.

Finansinės problemos L. Pinkevičių kamuoja jau kuris laikas – praėjusių metų gruodžio 31 d. Alytaus apylinkės teismo Alytaus rūmų teisėja Audra Dudzinskienė priėmė sprendimą iškelti garsiam verslininkui bankroto bylą.

Garsaus verslininko finansine padėtimi šiuo metu yra suinteresuotos antstolės Brigita Palavinskienė ir Daiva Milevičienė, SEB bankas ir nekilnojamojo turto vystymo bendrovė „Deifakta“.

Problemos su pinigais – jau dešimtmetį

Kadaise sėkmingai verslą vysčiusį L. Pinkevičių finansiniai nemalonumai persekioja jau dešimtmetį – būtent 2009-aisiais, Lietuvą užklupus ekonominei krizei, ėmė buksuoti statybų sektoriaus plėtra, o žinomą verslininką tais metais kamavo ir asmeninės dramos – paliko žmona, buvusi garsi manekenė Asta Valentaitė.

Po ištikusios finansinės krizės L. Pinkevičiaus laukė dalyvavo teismuose dėl neįvykdytų finansinių įsipareigojimų – dar 2014 m. SEB bankas, suteikęs statybų jam milijoninę paskolą, per teismus pasiekė, kad vienas garsiausių L. Pinkevičiaus pirkinių, Lentvario dvaras, būtų areštuotas. Vėliau šį dvarą už 540 tūkst. eurų įsigijo Kauno verslininkas Ugnius Kiguolis.

Lentvario dvarą L. Pinkevičius 2007-ųjų gruodį įkeitė SEB bankui kartu su nuomos teise į 2,55 hektaro žemės sklypą.

2012 m. SEB bankas kreipėsi į teismą dėl negrąžintų L. Pinkevičiaus skolų – bankas nurodė, kad kreditą paėmęs verslininkas sumokėjo vos 62 su trupučiu eurų, o jo skola iš viso siekia 1 145 918,75 euro.

L. Pinkevičiaus bendrovė taip pat nesutarė su buvusiu Latvijos banku „Parex“, vėliau virtusiu aktyvų valdymo kompanija „Reverta“.

L. Pinkevičius ir „Parex“ bankas 2006 m. buvo sudarę kreditavimo sutartį, pagal kurią lietuvių verslininkui buvo suteikta 4,42 mln. litų paskola, tačiau L. Pinkevičiui neįvykdžius savo įsipareigojimų bankas minėtą sutartį nutraukė ir dėl galimų finansinių nuostolių kreipėsi į Rygos tarptautinį arbitražo teismą, kuris nutarė, kad verslininkas latvių bankui turėtų grąžinti ne tik 4,42 mln. litų paskolą, bet ir dar daugiau nei 4 mln. litų palūkanų. 2014 m. „Reverta“ atsiėmė savo ieškinį.

2020 01 15 17:50
Spausdinti