Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


AVIACIJA
Koronavirusui sudavus smūgį viso pasaulio aviacijai, bankrutavo Jungtinės Karalystės bendrovė
BNS
IQ
Scanpix
„Flybe“ lėktuvas.

Koronaviruso epidemijai sudavus skaudų smūgį viso pasaulio oro bendrovėms, žlugo „Flybe“, viena didžiausių Didžiosios Britanijos oro vežėjų.

„Flybe“ savo svetainėje paskelbtame pranešime nurodė, jog bendrovės valdymą perėmė išorės administratoriai. Oro vežėja taip pat pranešė, jog visi jos skrydžiai atšaukiami.

„Visi skrydžiai buvo atšaukti ir veikla Jungtinėje Karalystėje nedelsiant nutraukiama“, – pareiškė oro bendrovė, kuriai sausį pavyko išvengti bankroto, kai Didžiosios Britanijos vyriausybė ją laikinai atleido nuo mokesčių.

„Flybe“, turinčią 2 tūkst. darbuotojų, pernai įsigijo „Virgin Atlantic“ vadovaujamas konsorciumas „Connect Airways, tačiau oro vežėjai nepavyko atsitiesti – iš pradžių dėl silpnos paklausos ir didelės konkurencijos.

Ženklų apie prastą jos būklę buvo matoma dar nuo sausio mėnesio, tačiau pastaruoju metu prie problemų prisidėjo ir koronaviruso suduotas smūgis. Dėl jo daugeliui oro bendrovių teko atšaukti dalį skrydžių ir įspėti, jog, smunkant paklausai, pelnas bus mažesnis negu tikėtasi.

„Nepaisant visų pastangų, dabar neturime kitų alternatyvų, nes nesugebėjome rasti tinkamo sprendimo“, – rašoma „Flybe“ generalinio direktoriaus Marko Andersono laiške darbuotojams.

Dėl bendrovės žlugimo kilo grėsmė 2 tūkst. darbo vietų, rašo BBC. „Flybe“ buvo didžiausia Jungtinės Karalystės vidaus skrydžių operatorė – pagal vidinių skrydžių skaičių šios avialinijos užėmė apie trečdalį Jungtinės Karalystės rinkos. Pigių skrydžių bendrovė per metus skraidino apie 8 mln. keleivių ir siūlė skrydžius iš 43 oro uostų Europoje ir 28 oro uostų Didžiojoje Britanijoje.

Didžiosios Britanijos valdžia jau pareiškė, jog yra pasirengusi padėti „Flybe“ darbuotojams ieškoti naujo darbo. „Flybe“ tikėjosi iš vyriausybės gauti 100 mln. svarų paskolą, tačiau susitarimas šiuo klausimu nebuvo pasiektas.

Bendrovė savo gyvavimo metu vadinosi skirtingais vardais – 1979 m. įkurta kaip „Jersey European Airways“, 2000 m. tapo „British European“, o 2002 m. įgijo dabartinį savo vardą.

Tai jau antras stambesnės Jungtinės Karalystės aviacijos bendrovės bankrotas per pastarąjį pusmetį. 2019 m. rugsėjį savo veiklą nutraukė „Thomas Cook Airlines“, vykdžiusi apie 40 tūkst. skrydžių per metus.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 03 05 13:16
Spausdinti