Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


JUNGTINĖ KARALYSTĖ
JK darbo rinkos perspektyvos yra silpniausios nuo 1992 metų
BNS
Scanpix
„Jaguar Land Rover“ fabrikas Didžiojoje Britanijoje.

Didžiosios Britanijos darbo rinkos prognozės šiuo metu yra silpniausios per beveik 30 metų, antradienį parodė paskelbti tyrimo rezultatai.

Užimtumo konsultacijų įmonė „ManpowerGroup“ apklausė 1 056 darbdavių Jungtinėje Karalystėje (JK), kur vyriausybė ir toliau švelnina dėl COVID-19 protrūkio įvestas ribojančiąsias priemones.

„Įdarbinimo trečiąjį 2020 metų ketvirtį planai yra minus 12 procentų, o staigus nuosmukis matomas visuose pagrindiniuose sektoriuose“, – sakoma „ManpowerGroup“ pranešime, pažymint, kad tai yra žemiausias lygis nuo tada, kai tyrimas buvo pradėtas 1992 metais.

Vadinamosios grynosios užimtumo perspektyvos apskaičiuojamos atimant darbdavių, norinčių sumažinti darbo jėgos, skaičių iš darbdavių, ketinančių samdyti naujų darbuotojų.

Suteikdama šiek tiek optimizmo „ManpowerGroup“ pridūrė, kad dauguma JK įmonių tikisi, jog per ateinančius dvylika mėnesių padėtis grįš į įprastą vagą.

„Darbdaviai išlieka atsargiai optimistiškai nusiteikę, kad tai bus laikina <...> 57 proc. darbdavių tikisi, kad iki kitų metų pabaigos įdarbinimo lygis grįš į lygį, buvusį prieš prasidedant COVID-19 protrūkiui.“

„ManpowerGroup UK“ generalinis direktorius Markas Cahillas pažymėjo, kad duomenys parodė „precedento neturinčius“ trikdžius, sukeltus koronaviruso pandemijos, kuri Didžiojoje Britanijoje nusinešė daugiau nei 40 000 žmonių gyvybes.

Britų, kurie kreipėsi dėl nedarbo išmokų, skaičius balandį išaugo beveik 70 proc. iki 2,1 milijono.

Nacionalinės statistikos tarnybos duomenimis, nuo kovo mėnesio bedarbių skaičius išaugo rekordiškai smarkiai – 856 000.

Didžioji Britanija kovo 23 dieną įvedė karantiną ir pradėjo darbo vietų išsaugojimo programą, pagal kurią valstybė laikinai moka didžiąją dalį darbo užmokesčio įmonių darbuotojams.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 06 09 10:42
Spausdinti