Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


DEFEKTAS
„Hyundai“ ir „Kia“ atšaukia 600 tūkst. automobilių dėl galimo stabdžių skysčio nuotėkio
BNS
Unsplash

Pietų Korėjos automobilių gamintojos „Hyundai“ ir „Kia“ pranešė atšaukiančios daugiau nei 600 000 automobilių JAV ir Kanadoje, kad pašalintų defektą, galintį sukelti stabdžių skysčio nuotėkį ir, atitinkamai, variklio gaisrą.

Atšaukiama daugiau nei 440 000 sedanų „Kia Optima“, pagamintų nuo 2013 iki 2015 metų, ir visureigių „Kia Sorento“, pagamintų 2014–2015 metais. Be to, bus atšaukta 203 000 visureigių „Hyundai Santa Fe“, pagamintų nuo 2013 iki 2015 metų.

Pasak gamintojų, stabdžių skystis gali pratekėti stabdžių su ABS hidraulinio valdymo bloko viduje, o dėl to gali įvykti trumpas jungimas, galintis sukelti gaisrą.

„Kia“ automobilių atšaukimą prasidės spalio 15 dieną, o „Hyundai“ – spalio 23-iąją. Abiejų bendrovių prekeiviai patikrins, ar transporto priemonių valdymo blokuose yra defektų ir, prireikus, pakeis valdymo blokus nemokamai.

JAV saugos reguliavimo institucijų ketvirtadienį paskelbtuose bendrovės dokumentuose „Hyundai“ teigė, kad yra gavusi 15 pranešimų apie užsidegusius variklius, kai gaisrus sukėlė ištekėjęs skystis, o „Kia“ teigė, kad gavo 8 tokius pranešimus. Abi bendrovės teigė neturinčios informacijos, kad incidentų metų nukentėjo žmonės.

„Hyundai“ pranešime teigiama, kad automobilių savininkai neprivalo palikti transporto priemonių lauke, tačiau jei užsidega stabdžių su ABS įspėjamoji lemputė, savininkai turėtų nebenaudoti transporto priemonių ir kreiptis į pardavėją. Jie taip pat turėtų atjungti 12 voltų akumuliatorių, atjungdami teigiamą laidą, pranešė bendrovė.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 09 04 15:00
Spausdinti