Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KORONAVIRUSAS
Finansų ministras žada pagalbą verslui
BNS
Fotobankas
Vilius Šapoka.

Finansų ministerija ruošia priemonių paketą dėl koronaviruso: jos apimtų likvidumo paskolas, mokesčių atėjimą. Siūlymus trečiadienį svarstys Vyriausybė.

„Kokios tai priemonės? Visų pirma, jos apima pagalbą smulkiam ir vidutiniam verslui, sektoriams, kurie labiausiai nukentėję – tai apimtų ir likvidumo paskolas, mokesčių atidėjimą“, – sakoma Finansų ministerijos interneto svetainėje paskelbtame finansų ministro Viliaus Šapokos komentare.

Ministras teigia, jog nemaža dalis priemonių jau šiuo metu egzistuoja, pavyzdžiui, galima kreiptis dėl mokesčių atidėjimo.

„Užtikrinsime, kad procesas būtų sklandus, kad padėtume verslui, kuris labiausiai nukentėjęs, bet čia svarbu atkreipti dėmesį į labai svarbų faktorių: situacija nėra eilinė. Tiek valdžios institucijoms, tiek verslo institucijoms reikia solidarizuotis, veikti išvien tam, kad poveikį galėtume sušvelninti tiek, kiek yra įmanoma“, – sako ministras.

V. Šapokos teigimu, dėl neigiamo pandemijos poveikio teks peržiūrėti ekonomines prognozes. Ministerija atnaujintas prognozes pateiks kovo antroje pusėje.

„Šiuo metu galime pasakyti, kad neigiamas poveikis yra  įvertintas, prognozės bus peržiūrimos mažėjimo linkme. Ar įmanomas recesijos variantas? Niekas nepasakys, kaip ši situacija rutuliosis toliau ir kuo tai pasibaigs, kaip ir niekas nesitikėjo, kad virusas taip paplis“, – sako ministras.

V. Šapoka taip pat pažymi, kad dėl atsakingo finansų tvarkymo Lietuva turi pačią aukščiausią patikimumo reputaciją pasaulyje per visą 30 metų nepriklausomybės laikotarpį.

„Manau, tikrai tą situaciją išnaudosime Lietuvos piliečių  naudai. Jeigu reikės, tikrai dar galime pasiskolinti papildomai, taip pat prireikus parinksime priemones, kad paskatintume ekonomiką, sušvelnintume šio lėtėjimo poveikį bei turėtume pakankamai lėšų iždo sąskaitose. Mes ruošiamės įvairiems scenarijams“, – sako V. Šapoka.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 03 13 20:02
Spausdinti